Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ

Χθες βράδυ Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα των εφήβων και νέων στην Παλλάδα της Τήνου έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας της νεολαίας μας.

Παρόντα όλα  σχεδόν τα παιδιά  που αποτελούν το τμήμα στην Τήνο, μέλη της Επιτροπής για την ποιμαντικής της νεολαίας μας ( η Ρένα, η Ελένη και η Μελίνα) ο εκκλησιαστικός  παραστάτης π. Ιωάννης Σκλάβος και ο Αρχιεπίσκοπός  μας π. Νικόλαος, ο οποίος και ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Τυχερή της χρονιάς η Χριστίνα Παπαγιάννη, η οποία και παρέλαβε δύο «συμβολικές επιταγές της ευτυχίας»: Την Αγία Γραφή και την Αποστολική  Παραίνεση του Πάπα Φραγκίσκου «Η χαρά του Ευαγγελίου».

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε σε όλες και σε όλους καλή χρονιά με υγεία, με πρόοδο το σχολείο τους και με ένα όμορφο χριστιανικό παράδειγμα που θα τιμά την οργάνωση την οποία ανήκουν.. και μακάρι, είπε, «όπως τώρα κόβουμε αυτή τη Βασιλόπιτα σε τέσσερα ίσα μέρη έτσι και οι ηγέτες των κρατών να μοιράζουν την πίτα των υλικών αγαθών της γης σε ίσα μέρη για να μην υπάρχουν αδικίες και ανισότητες».

Όπως διαπιστώθηκε και αυτή τη βραδιά η ομάδα των εφήβων και νέων, με τη βοήθεια της επιτροπής και του εκκλησιαστικού παραστάτη, δίνουν μία εικόνα χαρούμενης νεολαίας. Μακάρι η Εκκλησία να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, που διαθέτει, ώστε αυτή η χαρά να μην είναι ευκαιριακή αλλά συνεχής και ανεξάρτητη από όσα επιφυλάσσει η γήινη ζωή.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου