Η Καθολική Ιεραρχία ΗΠΑ διαφωνεί ότι η Κούβα χρηματοδοτεί την τρομοκρατία

Η Καθολική Ιεραρχία ΗΠΑ διαφωνεί ότι η Κούβα ”χρηματοδοτεί την τρομοκρατία”

ηπα_2.jpg

Από τα τελευταία “επιτεύγματα” της αποχωρούσας διοίκησης Τραμπ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Πομπέο συμπεριέλαβε την Κούβα στις χώρες που χρηματοδοτούν τη διεθνή τρομοκρατία! Θυμίζουμε ότι επί προεδρίας Ομπάμα είχε αρθεί ο πολυετής οικονομικός αποκλεισμός του νησιού, από πλευράς ΗΠΑ.

Ο Σεβ/τατος David J. Malloy, Επίσκοπος του Rockford στο Ιλλινόις, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής της Καθολικής Ιεραρχίας “για τη Διεθνή Δικαιοσύνη και την Ειρήνη”. Σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι “όπως η Αγία Έδρα και η Διεθνής Κοινότητα, έτσι και η Σύνοδος των Καθολικών Επισκόπων της χώρας προσπαθεί να έχει αμοιβαία συνεργασία με την Κούβα, ιδιαίτερα μετά την άρση του οικονομικού αποκλεισμού. Στα πλαίσια αυτά εκφράζω την βαθειά διαφωνία μου με την απόφαση του Υπουργού Πομπέο, να προσθέσει την Κούβα στις χώρες που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ως Επιτροπή, χρειαζόμαστε περισσότερες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, ώστε να οικοδομηθούν αμοιβαίοι δεσμοί (εμπορικοί, πολιτιστικοί, επιστημονικοί) που θα βοηθήσουν την κοινή ευημερία.
Προσεύχομαι να μη σταματήσουμε αυτή την επιδίωξη και οι δύο πλευρές να αναγνωρίσουμε ότι χρειάζεται αδελφοσύνη και συνεργασία ”

Πληροφόρηση από το σάιτ της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων ΗΠΑ
Φωτογραφία Ιεράρχη από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου