Η Καθολική Εκκλησία σε αριθμούς στο Ιράκ

Η Καθολική Εκκλησία σε αριθμούς στο Ιράκ

ΙΡΑΚ_Η_ΚΑΘΟΛΙΚΗ_ΕΚΚΛΗΣΙΑ_ΣΕ_ΑΡΙΘΜΟΥΣ.jpeg

Με αφορμή το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα, το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για την Τοπική Καθολική Εκκλησία όλων των λειτουργικών τυπικών. Στο Ιρακ, εκτός της ισχυρής Εκκλησίας των Χαλδαίων Καθολικών, υπάρχουν κοινότητες Ελληνομελχιτών, Σύρων, Λατίνων και Αρμενίων.
Σε πληθυσμό 38,826.000 κατοίκων, οι Χριστιανοί Καθολικοί είναι το 1,5%, περίπου 500.000 άτομα, ενώ οι Χριστιανοί, στο σύνολό τους, περίπου το 2%.
Κατανέμονται σε 17 Εκκλησιαστικές Επαρχίες, 122 ενορίες και 12 Πνευματικά Κέντρα, εξυπηρετούμενοι από 19 Ιεράρχες, 113 Ιερείς Εφημεριακού Κλήρου, 40 Ιερομόναχους, 20 μόνιμους Διακόνους, 8 Μοναχούς και 365 Μοναχές. Στην υπηρεσία της Εκκλησίας είναι επίσης 4 λαϊκοί Ιεραπόστολοι και 632 Κατηχητές.
Οι Ιεροσπουδαστές σε πρώιμο στάδιο είναι 11 και σε ώριμο στάδιο 32.
Στο χώρο της εκπαίδευσης η Καθολική Εκκλησία διαχειρίζεται 55 δομές νηπίων και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 4 δευτεροβάθμιας και 9 τριτοβάθμιας με, αντίστοιχα, 5464, 770 και 378 μαθητές / σπουδαστές.
Στο χώρο της φροντίδας διαχειρίζεται 7 Νοσοκομεία, 6 Κέντρα Υγείας, 5 Δομές για ηλικιωμένους και ανήμπορους, 10 Ορφανοτροφεία και 7 άλλες μονάδες.

Πληροφόρηση από Sala Stampa Santa Sede
Φωτογραφία προετοιμασιών ταξιδιού από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου