Η Κάριτας Πορτογαλίας γιορτάζει τα 65 χρόνια δράσης

Η Κάριτας Πορτογαλίας γιορτάζει τα 65 χρόνια δράσης

Η_ΚΑΡΙΤΑΣ_ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ_ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ_ΤΑ_65_ΧΡΟΝΙΑ_ΔΡΑΣΗΣ.jpg

Η πορτογαλική Κάριτας συμπλήρωσε 65 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και τα εόρτασε, λόγω πανδημίας, “ψηφιακά”, για μια εβδομάδα από τις 28/2/2021 ως τις 7/3/2021.
Στα πλαίσια αυτά όλη η Εκκλησία κινητοποιείται για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα “οικονομικά θύματα” της πανδημίας.
Ο Καρδινάλιος Αntonio Tagle, Πρόεδρος της Διεθνούς Κάριτας, απηύθυνε μήνυμα, ευχαριστώντας την Οργάνωση και την τοπική Καθολική Κοινότητα για την πολύχρονη δράση της.
Ο Πρόεδρος της χώρας Marcelo Rebelo de Suza, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, επαίνεσε το ρόλο της Κάριτας στην καταπολέμηση των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και ευχαρίστησε τους 1500 εργαζόμενους και τους αντίστοιχους εθελοντές της.
Οι ψηφιακοί εορτασμοί δεν αναιρούν αυτό που εκπροσωπεί η Κάριτας, δηλαδή “την αλληλεγγύη, τη γενναιότητα και την εγγύτητα προς τους έχοντες ανάγκη”, ανέφερε.
Ο Καρδινάλιος – Πατριάρχης της Λισσαβόνας Σεβασμιότατος Μανουέλ Κλεμέντε ζήτησε να δημιουργηθεί ένα “Μέτωπο Φιλανθρωπίας” για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης από την πανδημία, αναφέροντας ότι η οργάνωση στηρίζει 100.000 άτομα το χρόνο. Τον τελευταίο χρόνο είχε αύξηση αιτημάτων βοηθείας κατά 10%. Κατέβαλε 1.500.000 ευρώ για πληρωμή λογαριασμών αναγκεμένων ανθρώπων και μοίρασε δεκάδες χιλιάδες πακέτα με προϊόντα διατροφής και άλλων βασικών αναγκών.
Η Πρόεδρος της Κάριτας Πορτογαλίας Ρίτα Βελάδας σε τηλεοπτική της συνέντευξη αποκάλυψε ότι πλήττονται άτομα που δεν είχαν συνηθίσει να έχουν οικονομικές δυσκολίες, ”ακόμα και εκείνοι που μας έκαναν δωρεές ως τώρα, πλέον χρειάζονται βοήθεια. Μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου 2020 δεχθήκαμε 8.000 επιπλέον αιτήματα βοήθειας“ ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης πρότεινε “Οδηγό Προετοιμασίας για το Πάσχα” ξεκινώντας από την ατομική προσευχή για αρρώστους και καταλήγοντας σε χειρονομίες αλληλεγγύης, όπως τηλεφωνήματα σε μοναχικούς ανθρώπους και διαθεσιμότητα εξυπηρέτησης αναγκεμένων προσώπων.

Πληροφόρηση και αφίσα από Agencia.ecclesia.pt

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου