Η καρδιά ξέρει να μιλά

Η καρδιά ξέρει να μιλά

Ο Λάκης ακούει να επαναλαμβάνεται συχνά, ότι  όταν κάνει μία ερώτηση ακολουθεί μία συζήτηση εκτός θέματος. Εκτός αυτού υποφέρει από καιρό από μία ασθένεια που του αφαιρεί σταδιακά την ικανότητα της ακοής. Είναι η αιτία  για την οποία δεν καταφέρνει, όσο πολύ κι αν το επιθυμεί, να μπει τον διάλογο που γίνεται  μεταξύ των φίλων του.

Τελικά, για να μην καταντήσει μισάνθρωπος, αποφάσισε να καταφύγει σε ένα ακουστικό  που θα του εξασφαλίσει την τέλεια ακοή  και έτσι θα μπορούσε να συμμετέχει στις συζητήσεις με τους συναδέλφους του.

Έτσι κάθε παρέμβαση του, όχι μόνο θα γινόταν στα πλαίσια του θέματος του διαλόγου στον οποίο θα λάβαινε μέρος αλλά και ο ίδιος θα συμμετείχε  ενεργά. Ακόμη και κάθε σιωπή του θα αποδεικνυόταν εύγλωττη.

Ενώ πρώτα παρέμενε πάντα εκτός διαλόγου και αισθανόταν αποκομμένος, τώρα όχι μόνο μπορεί να είναι συνεπής στις ερωτήσεις, αλλά αυτό που τον κάνει και πρωταγωνιστή  είναι η σύνεση των απαντήσεών του που  προσφέρει στην κοινότητα με άποψη εμπλουτισμένη πειθώ.

Τώρα στην κοινότητα του και η σχέση του είναι ενεργή και ώριμη, διότι ακόμη και στις περιόδους  που δεν λειτουργούν τα ακουστικά, οι συνάδελφοί του  τον αγαπούν τόσο,  ώστε να συμβάλλουν στο να ξεχνά το ελάττωμα του. Βάζοντας σε πράξη  την μιμητική έκφραση του προσώπου  και την καθαρή άρθρωση  της φωνής  και εξασφαλίζοντας όλη την τέχνη της επικοινωνίας.

Η αληθινή κουφότητα, όπως και η κάθε βαριά ακοή,  προέρχεται όχι από τα αυτιά αλλά από την καρδιά.

Στον διάλογο, εάν κυριαρχεί η καρδιά, κάθε κουφός καταλαβαίνει  και κάθε φωνή  ξέρει να ακούγεται!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου