Η Ινδία βραβεύει Καθολικούς Μοναχούς

Η Ινδία βραβεύει Καθολικούς Μοναχούς

ΙΝΔΙΑ_Η_ΧΩΡΑ_ΒΡΑΒΕΥΕΙ_ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ_ΜΟΝΑΧΟΥΣ.jpg

Ας ξεκινήσουμε από την αδελφή Pauline Chakkalakal των Αδελφών του Αγίου Παύλου, με διδακτορικό στη Θεολογία και ακόμα τέσσερα πτυχία στη Φιλοσοφία, Βιβλιοθηκονομία, Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις! Είναι γνωστή φεμινίστρια και κήρυκας του Ευαγγελίου, συγγραφέας και μέλος πολλών βιβλικών εταιρειών, πρώην γραμματέας της Ένωσης Καθολικών Μοναχών της Χώρας, με πολυετή παρουσία σε προγράμματα ενσωμάτωσης και αποδοχής της διαφορετικότητας της ινδικής κοινωνίας. Η Indian International Friendship Society στις 13 Μαρτίου 2021 την επέλεξε για το βραβείο “Rashtrisya Gayrax Award”, το οποίο θα της απονεμηθεί στις 9 Απριλίου 2021 στο Δελχί, για τη συμβολή της στη βελτίωση των συνθηκών των γυναικών και για τις μάχες της για τα δικαιώματα φύλου στην ινδική κοινωνία. 

ΙΝΔΙΑ_Η_ΧΩΡΑ_ΒΡΑΒΕΥΕΙ_ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ_ΜΟΝΑΧΟΥΣ_Β.png

Ο έτερος που βραβεύεται είναι ο μεγαλύτερος (ηλικιακά) “τρομοκράτης” της χώρας, ίσως και της υφηλίου!
Ο, 84 ετών Ιησουίτης π. Stan Swamy, ο οποίος, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, έχει συλληφθεί και κρατείται από τον περασμένο Οκτώβριο σε φυλακή του Μουμπάι, κατηγορούμενος ως “άμεσα εμπλεκόμενος με μαοϊκά κινήματα (Nakalite)” που έχουν απαγορευθεί ως τρομοκρατικά!
O π. Swamy, από την Κεράλα, ζούσε εδώ και 50 χρόνια στην περιοχή Jharkhand, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των ιθαγενών της φυλής Adivasi που πιέζονται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να αφήσουν τις πατρογονικές τους εστίες.
Είχε αποκαλύψει το κίνδυνο μόλυνσης της περιοχής από ουράνιο και κατήγγειλε δημόσια την εκμετάλλευση των ντόπιων.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Οργανώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδίας του απένειμε το σημαντικό ετήσιο βραβείο της, στη μνήμη του ακτιβιστή δημοσιογράφου και πρώτου Προέδρου της Mukandam G. Menon.
Παρά τις αντιδράσεις για την 5/μηνη πλέον κράτηση του πάσχοντος από Πάρκινσον Ιερομονάχου (έχουν γίνει διαδηλώσεις στην Ινδία και έξω από τις πρεσβείες της χώρας σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιταλία, Φιλιππίνες – Οι 3 Καρδινάλιοι τη χώρας σε συνάντησή τους με τον Ινδό Πρωθυπουργό, ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος, αλλά εκείνος αρνήθηκε να παρέμβει — ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά) παραμένει στη φυλακή, ευχαριστώντας για την αλληλεγγύη προς το πρόσωπό του, που του δίνει θάρρος και κουράγιο, και δηλώνοντας χαρακτηριστικά “ το πουλί, ακόμα και αν το φυλακίσεις δε χάνει τη φωνή του”.

Υ.Γ. Μου έκανε εντύπωση η πρόθεση αμερικανικής παρέμβασης. Διάβασα ότι τη δημόσια δέσμευση του Υπουργού ζήτησε ο Juan Vargas, δημοκρατικός γερουσιαστής από το 2013, “πρώην Ιησουίτης” κατά δήλωσή του!
Έψαξα το βιογραφικό του.
Παιδί πολύτεκνης, φτωχής, Μεξικανικής καταγωγής, οικογένειας κατάφερε να κάνει σημαντικές σπουδές και να αναδειχθεί, πολιτικά, την τελευταία 20/ετία, στην αρχή σε τοπικό και στη συνέχεια σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Είναι 60 ετών, με σημαντική επιρροή σε Επιτροπές του Κογκρέσου, όπως αυτή για τις Υποθέσεις Νότιας Ασίας. Στα νιάτα του είχε γίνει δεκτός στο δοκίμιο του Τάγματος και είχε εργασθεί στην Καμπότζη. Αργότερα αποφάσισε να κάνει οικογένεια και πολιτική καριέρα.
Ίσως με τη δική του προσπάθεια να βρεθεί λύση στην “απαράδεκτη” σύλληψη του π. Stan.

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από MattersIndia

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου