Η ευαγγελική έννοια της ημέρας αγάπης

Η ευαγγελική έννοια της ημέρας αγάπης

Κάνοντας με χαρά έργα φιλανθρωπίας προς όσους υποφέρουν στο σώμα και το πνεύμα είναι ο πιο αυθεντικός τρόπος ζωής του Ευαγγελίου, είναι η απαραίτητη βάση για να αναπτυχθούν οι κοινότητές μας στην αδελφοσύνη και την αμοιβαία αποδοχή.

Αυτά είναι τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου εξηγώντας το νόημα της φιλανθρωπίας. Αυτή η φράση αναφέρει επίσης τους λόγους της χθεσινής  ημέρας φιλανθρωπίας του Πάπα, που προωθήθηκε από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ιταλίας  σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό θεσμό’ Ο οβολός του Αγίου Πέτρου». Η επέτειος γιορτάζεται την Κυριακή που βρίσκεται πλησιέστερα στις 29 Ιουνίου ως μια χειρονομία αδελφοσύνης: κάθε μέλος των πιστών μπορεί  να συμμετάσχει στο φιλανθρωπικό έργο του Ποντίφικα για να υποστηρίξει τις πιο φτωχές και τις εκκλησιαστικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Είναι μια παλαιά πρωτοβουλία που πηγαίνει πίσω στην πρώτη κοινότητα των αποστόλων και συνεχίζει να επαναλαμβάνεται μέσα στους αιώνες, επειδή η φιλανθρωπία είναι ένα διακριτικό σημάδι των μαθητών του Ιησού:

"Με αυτό θα γνωρίζουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη ο ένας για τον άλλον" (Ιω. 13, 35) "

Κάνοντας τη φιλανθρωπία και την όλο και πιο αποτελεσματική διαχείρισή της αποτελεί έναν θεμελιώδη στόχο για τον Πάπα. Από εδώ, η απόφασή του να ανυψώσει τις 28 Ιουνίου 2018 στην τάξη του Καρδιναλίου τον Σεβασμιότατο  KonradKrajewski- ήδη επικεφαλής του Αποστολικού Almsmith από το 2013 – θεσμοθετώντας, επίσης για το μέλλον, ένα υψηλότερο προφίλ για το γραφείο που προωθεί τη βοήθεια προς τους φτωχούς.

Υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν όσους έχουν ανάγκη και ο κ. Msgr. Ο Krajewski συχνά περιπλανάται στους δρόμους της Ρώμης για να συναντήσει τους φτωχούς και τους άστεγους. Ο Πάπας Φραγκίσκος το είχε συστήσει να του ζητήσει να «βγει έξω» και να του πει ότι δεν θα χρειαζόταν γραφείο αυτή η υπηρεσία  του.

"Η φιλανθρωπία δεν είναι μια στείρα ή μια απλή προσφορά που θα διατεθεί για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας (Πάπας Φραγκίσκος)

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου