Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

2

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σε λίγες μέρες, από το ισπανικό λιμάνι της Burriana, κοντά στη Βαλένθια
θα ξεκινήσει τις αποστολές διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο το Sea Watch 4
Οι “απροσάρμοστοι” που δεν καταλαβαίνουν την ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό, που δεν τους αρέσει να βλέπουν ανθρώπους να πνίγονται, όσο δεν ευδοκιμούν λύσεις για την ανάπτυξη της Αφρικής και την ανάσχεση της φυγής των κατοίκων της, είναι 500 “κακές ΜΚΟ” που έχουν συνασπισθεί στην καμπάνια χρηματοδότησης μέσω προσφορών απλών πολιτών με την ονομασία “ Να στείλουμε ένα καράβι ”.
Στην καμπάνια πρωτοστατεί η Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας, η οποία έδωσε τα χρήματα που χρειάζονταν για να ετοιμασθεί το Sea Watch 4. H πανδημία καθυστέρησε την έναρξη των αποστολών, όμως πριν λίγες μέρες το πλοίο, έτοιμο, απέπλευσε από το Κίελο προς την Ισπανία. Στην τελετή αναχώρησης ήταν παρόντες πολιτικοί, εθελοντές και εκκλησιαστικοί παράγοντες .
Ο Επίσκοπος Heinrich Bedford – Strhom επικεφαλής της Ευαγγελικής Εκκλησίας (EKD) ξεκαθάρισε την αντίθεσή του προς την πολιτική της Ευρώπης “ Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη σωτηρία ούτε σ` έναν άνθρωπο, τέλος η συζήτηση ! Αυτό το πλοίο οφείλει να είναι εκεί, έξω, γιατί τα ευρωπαϊκά κράτη δε θέλουν και δεν καταφέρνουν να σώσουν τους ανθρώπους στη Μεσόγειο ”

Πληροφορίες και φωτογραφία από ιταλικό σάιτ Il Post 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου