Η επίσκεψη έκπληξη του Πάπα σε ένα ίδρυμα ατόμων με σοβαρή αναπηρία

Η επίσκεψη έκπληξη του Πάπα σε ένα ίδρυμα ατόμων με σοβαρή αναπηρία

Συνάντηση έκπληξη του Φραγκίσκου με τα άτομα με ειδικές ανάγκες του ιδρύματος για άτομα με σοβαρή αναπηρία

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε χθες το βράδυ, με το Ίδρυμα  «Durante e Dopo di Noi» και τον Συνεταιρισμό Osa, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Casale 4.5, στη Ρώμη. Εκεί  – αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Βατικανού – έγινε γνωστό ένα σχέδιο ζωής και αυτονομίας για τα άτομα με σοβαρές αναπηρίες. Παρέστησαν πάνω από διακόσια άτομα. Η επίσκεψη διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

Τι είναι το Εθνικό Ίδρυμα «Dopo di Noi» («Μετά από Εμάς»)

Το Εθνικό Ίδρυμα Dopo di Noi Anffas Onlus δημιουργήθηκε το 1984 από τις οικογένειες Anffasγια να σκεφτούμε το «DopodiNoi» («Μετά από Εμάς») ατόμων με αναπηρία. Σκεφτόμαστε το «DopodiNoi» σημαίνει βοηθάμε τα άτομα με αναπηρία να αποφασίσουν πώς θα ζήσουν, πού θα ζήσουν και με ποιον θα ζήσουν όταν δεν θα έχουν πλέον δίπλα τους τούς γονείς τους ή την οικογένειά τους.

Σκεφτόμαστε το Dopo di Noi (Μετά από Εμάς) σημαίνει ότι σκεφτόμαστε επίσης τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών κατάλληλων για άτομα με αναπηρίες, ακολουθώντας πάντα τις επιθυμίες και τη θέληση των ατόμων με αναπηρίες.

Όλοι οι γονείς ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους, για τα διάφορα στάδια της ζωής τους, με την ελπίδα ότι όταν θα γίνουν ενήλικες θα γίνουν αυτόνομα και με τη σειρά τους θα μπορέσουν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Οι γονείς ενός ατόμου με αναπηρία, από την άλλη πλευρά, έχουν την πλήρη επίγνωση ότι θα πρέπει θα φροντίζουν το παιδί τους για μια ζωή. Ωστόσο, όταν η σκέψη τους στρέφεται στο Dopo di Noi (Μετά από Εμάς), η απαιτητική προσπάθεια να υλοποιηθεί κάθε ευκαιρία ανάπτυξης και ένταξης μετατρέπεται σε αγωνία.

Το ερώτημα είναι: ποιος θα φροντίζει το παιδί μου με αναπηρία όταν εγώ δε θα βρίσκομαι πια εδώ ή δε θα μπορώ να το βοηθήσω; Οι αδελφοί και οι αδελφές του ή τα μέλη της οικογένειας θα μπορέσουν να το αναλάβουν;

Γιατί δημιουργήθηκε το Εθνικό Ίδρυμα

Οι οικογένειες του Anffas, που ασχολούνται εδώ και 60 χρόνια για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική καθυστέρηση και νευροαναπτυξιακές παθήσεις, έχοντας επίγνωση αυτής της μοίρας, εφάρμοσαν για πρώτη φορά τον όρο «Dopo di Noi» («Μετά από Εμάς») και προσπάθησαν να βρουν επαρκείς απαντήσεις στις ερωτήσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν από αυτό.

Ακριβώς γι αυτό το σκοπό, δημιούργησαν το 1984, το Εθνικό Ίδρυμα Dopo di Noi(Μετά από Εμάς) στο οποίο ανέθεσαν την αποστολή της προώθησης της κουλτούρας «Dopo di Noi» («Μετά από Εμάς») και τη δημιουργία κατάλληλων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου