Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Με μεγάλη χαρά η ενοριακή κοινότητα της Σάμου καλωσόρισε δύο νέα μέλη της.

Προχθές, Κυριακή  16 Οκτωβρίου 2016 έγινε η βάπτιση του Εράλντο και της Εβελίνας. Είχε εξασφαλιστεί η προβλεπόμενη προετοιμασία από τον βοηθό του εφημερίου κ. Μάριο Φώσκολο και είχε στολιστεί κατάλληλα ο Ναός, ώστε να παρουσιάζει μία όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σε μια καλά προετοιμασμένη Ιεροτελεστία, με  το ειδικό τεύχος που είχε ετοιμαστεί για την περίπτωση, τελέστηκε το Μυστήριο του Βαπτίσματος των δύο μικρών παιδιών.

Το Μυστήριο του Βαπτίσματος έγινε στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας από τον εφημέριο του Ναού π. Ριχάρδο, που έφθασε στη Σάμο την προηγούμενη ημέρα, προερχόμενος από την Τήνο και μέσω Μυκόνου.

Με την ακρόαση του λόγου του Θεού και την σχετική κατήχηση που έκανε ο εφημέριος για το Μυστήριο του Βαπτίσματος  δόθηκε η ευκαιρία, όχι μόνο στους γονείς και αναδόχους, αλλά και σε όλους τους παρόντες να προχωρήσουν σε μία ανανέωση των δικών τους υποσχέσεων του Βαπτίσματος.

Η τέλεση του Μυστηρίου του βαπτίσματος στην ενοριακή μας κοινότητα μας στη Σάμο χαροποίησε τόσο τους γονείς και τους αναδόχους όσο και  όλη την παρούσα Εκκλησία η οποία συμμετείχε ενεργά  τόσο στα δύο μυστήρια όσο και στη χαρά των γονέων των νεοφώτιστων.

Την προηγούμενη ημέρα ο εφημέριος και ο βοηθός μετέβησαν στο Καρλόβασι  για να τελέσουν εκεί τη Θεία Λειτουργία και να εξυπηρετήσουν όσους Καθολικούς χριστιανούς κατοικούν στην πόλη αυτή  και λόγω της μεγάλης αποστάσεως από το Βαθύ δεν τους είναι εύκολο να φθάσουν μέχρι το Ναό μας στο Βαθύ.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και πάλι τη Διοίκηση του Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Σχολή Θετικών Επιστημών – Σάμου για την ευγενική και πρόθυμη διάθεση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για να τελείται  εκεί η  Θεία Λειτουργία, ελλείψει άλλου διαθέσιμου ιερού χώρου.

Στο παρελθόν ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος,  Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου και Σάμου), είχε παρακαλέσει τόσο τον επιχώριο Μητροπολίτη, όσο και τον τότε Δήμαρχο Καρλοβασίου, για την παραχώρηση ενός κατάλληλου χώρου, αλλά δυστυχώς εισέπραξε μια διπλή άρνηση.
Και να σκεφθεί κανείς ότι στην Ευρώπη έχει παραχωρηθεί στην Αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία ένας μεγάλος αριθμός Καθολικών Ναών για την εξυπηρέτησή της.
Φαίνεται ότι η αμοιβαιότητα είναι μια λέξη που δεν χρησιμοποιείται εύκολα από την Εκκλησία της Ελλάδος!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου