Η έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς

(μερικά πρωτάκια)

Η έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 έγινε στο Θεομητορικό μας Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας η επίσημη έναρξη του νέου κατηχητικού έτους.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου, των εφημερίων και των τριών μοναχών των «δούλων του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας, κατηχητριών και των μελών της Κατηχητικής Επιτροπής έδωσε ένα πανηγυρικό και γιορτινό τρόπο στην έναρξη     της νέας κατηχητικής χρονιάς.

Στην αρχή τελέστηκε στον ιστορικό Ναό της Παναγίας Ακολουθία του Λόγου στην οποία προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος  μας και συμμετείχαν  τα παιδιά από τα τρία Κατηχητικά κέντρα της Τήνου: της Πόλης Τήνου, της Στενής και της Καλλονής.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε εν συντομία τις τρεις νέες μοναχές που εργάζονται από τις 3 Οκτωβρίου 2018  στην τοπική μας Εκκλησία και έχουν εγκατασταθεί στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Θεομητορικού μου Προσκυνήματος της Βρυσιώτισσας που και μικρή Λούρδη αποκαλείται σε παλαιότερα έγγραφα.  Τα παιδιά υποδέχθηκαν τις τρεις αδελφές με ένα θερμό χειροκρότημα, εκφράζοντας τη μεγάλη τους χαρά που άφησαν τις μακρινές χώρες τους και ήρθαν στην Τήνο ως «δούλες του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας, να προσφέρουν δόξα στο θεό υπηρετώντας την τοπική μας Εκκλησία.

 Άρχισε η Ακολουθία του Λόγου, προετοιμασμένη για τη συγκεκριμένη περίπτωση και αποκορυφώθηκε με την ευλογία του νερού και τον αγιασμό όλων των παρόντων σε ανάμνηση του Βαπτίσματός μας. Ολοκληρώθηκε με τις ειδικές δεήσεις των πιστών, και την τελική ευλογία του Αρχιεπισκόπου.

Μετά οι τρεις αδελφές, στην μεγάλη αίθουσα του προσκυνήματος, παρουσίασαν με διαφάνειες την ιστορία του μοναχικού τους τάγματος που είναι ένα από τα νεότερα  αφού ιδρύθηκε το 1985.

Τα παιδιά ήδη άρχισαν να αισθάνονται φιλικά προς τις τρεις αδελφές και τους δύο νέους ιερείς του μοναχικού τάγματος του «Ενσαρκωμένου Λόγου». Άκουσαν και χάρηκαν που τώρα αυτές οι τρεις αυτές μοναχές θα εργαστούν ιδιαίτερα στο νησί της Τήνου, όπου είναι και η έδρα της μοναχικής τους κοινότητας τους.  Θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με τα παιδιά και τους νέους και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα υλοποίησης της πρωτοβουλίας της τοπικής μας Εκκλησίας, να ασχοληθεί κατά το νέο ποιμαντικό έτος ιδιαίτερα για  τα παιδιά και τους νέους.

Διαπιστώνουμε ευχάριστα  ότι ήδη έχει δημιουργηθεί μία αμοιβαία έλξη ανάμεσα σ’ εκείνες στα παιδιά και τους νέους και αυτό φάνηκε από τις πρώτες μέρες της παρουσία τους στην Τήνο.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παιχνίδια και ένα ωραίο κέρασμα.

Οι τρεις νέες αδελφές από αριστερά προς τα δεξιά: Αδ. Μαρία (ηγουμένη), αδ. Γλυκερία, αδ. Σπεράντζα

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου