«Η εμπορία, μάστιγα που πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

2

«Η εμπορία, μάστιγα  που πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

«Μάστιγα που πληγώνει την αξιοπρέπεια των ασθενέστερων ανδρών και γυναικών»: Έτσι χαρακτηρίζει την εμπορία ανθρώπων σε ένα μήνυμα, υπογεγραμμένο από τον Καρδινάλιο Υπουργό Εξωτερικών, Pietro Parolin, το οποίο στάλθηκε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Διάσκεψης των Επισκόπων της Αργεντινής . Ο Οργανισμός, μέσω της ειδικής του ομάδας «Όχι στην εμπορία ανθρώπων», πραγματοποίησε ένα διαδικτυακό σεμινάριο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, που γιορτάστηκε χθες, 30 Ιουλίου. “Η σύγχρονη εποχή – διαβάζουμε στο μήνυμα – δυστυχώς είναι σημαδεμένη από τη νοοτροπία να κοιτάζουμε τους άλλους σύμφωνα με το συμφέρον μας και το προσωπικό κέρδος δυσκολεύοντας έτσι την πορεία προς την πραγμάτωση της ανθρωπότητας του καθενός, σύμφωνα με τη μοναδικότητά του και το ανεπανάληπτό».

Εξάλειψη της μάστιγας της εμπορίας
“Στο πλαίσιο αυτής της δραματικής και επίμονης κατάστασης μάρκετινγκ που αντιπροσωπεύεται από την εμπορία ανθρώπων, σε πολλές μορφές – συνεχίζει το κείμενο – ο Πάπας ενθαρρύνει τη δέσμευση για την πλήρη εξάλειψη αυτής της μάστιγας” και “υποστηρίζει τις προσπάθειες για να βοηθήσει τους επιζώντες και να συνεργαστούν με αποφασιστικό τρόπο στη δημιουργία μονοπατιών που οδηγούν στο κοινό καλό και στην πλήρη πραγματοποίηση της ανθρώπινης ζωής “. Το μήνυμα τελειώνει με την ευλογία και την επίκληση προς την Παναγία της Luján. Με τίτλο “Μαζί ενάντια στην εμπορία ανθρώπων”, το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με το σύστημα τηλεδιάσκεψης του Zoom με τηλεοπτική παρουσία περισσότερων από 600 συμμετεχόντων, που εκπροσωπούσαν διάφορους τομείς που δραστηριοποιούνται κατά της εμπορίας ανθρώπων, όπως το δικαστικό σώμα, τους πολιτικούς, τους οργανισμούς για την κοινωνική υπηρεσία και, φυσικά, την Εκκλησία. “Η περίοδος της πανδημίας και υποχρεωτικής κοινωνικής απομόνωσης, λόγω του Covid-19 – είπαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης – δεν εμπόδισε τις δραστηριότητές μας. Από τη μία πλευρά, η ευκαιρία να συνδεθούμε με περισσότερα άτομα από πολλά μέρη έχει αυξηθεί και από την άλλη, η ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με αυτό το ζήτημα έχει αυξηθεί, καθώς οι τρέχουσες συνθήκες, οι οποίες δυστυχώς σχηματίζουν περισσότερα τραύματα, ευνοούν την αύξηση της εκμετάλλευσης των ανθρώπων ».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου