Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την «Ημέρα του αγέννητου παιδιού»

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την «Ημέρα του αγέννητου παιδιού»

Αυτή ημέρα, καθιερώθηκε ως η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα. Αυτό γνωστοποίησε το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω» που είναι κατά των αμβλώσεων, δημοσιεύοντας την απόφαση που πήρε η Ιερά Σύνοδος στη σχετική εγκύκλιο.
Πρωτοπόρος για την πρωτοβουλία αυτή είναι το κίνημα «Άσε με να ζήσω» που είναι πιστό στο Ευαγγέλιο και στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ασχολείται με την υπεράσπιση των αγέννητων παιδιών, τα οποία είναι «άνθρωποι, κατ’ εικόνα του Θεού»,

Ο στόχος της Ημέρας
Η Ημέρα – υπενθυμίζεται στο site caht.ch – έχει ως στόχο να βοηθήσει στην πρόληψη των αμβλώσεων και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Η εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης είναι νόμιμη στην Ελλάδα από το 1986 και μπορεί να ασκηθεί μέχρι την δωδέκατη εβδομάδα της κύησης. Ο χρόνος μπορεί να παραταθεί σε 19 εβδομάδες σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας. Επιπλέον, εφόσον η μητέρα κινδυνεύει ή απειλείται η σωματική και ψυχική υγεία της, η άμβλωση είναι δυνατή μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. Κατά μέσο όρο, ο αριθμός των αμβλώσεων στην Ελλάδα ανέρχεται στις 150.000 ετησίως.

Δημογραφική κρίση
Η Ελλάδα βιώνει, σήμερα μια σοβαρή δημογραφική κρίση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν το 2017 από την ελληνορθόδοξη Εκκλησία, ο ελληνικός πληθυσμός θα παρουσιάσει περαιτέρω μείωση μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, της τάξεως των 500.000 έως ενός εκατομμυρίου ατόμων.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Λέοντα, 4 Μαρτίου 2026

ΛΕΩΝ ΙΔ’ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ  Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2026    Κατήχηση. Η Β’ Σύνοδος του Βατικανού.  II. Η Δογματική Διάταξη Lumen gentium. 2. Η Εκκλησία, μια ορατή και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 1ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ5 Μαρτίου 2026   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα