Η εξομολόγηση στην εποχή του κορωνοϊού η ιδέα ενός ιερέα

Η εξομολόγηση στην εποχή του κορωνοϊού η ιδέα ενός ιερέα

Η συνέχιση της ιερατικής διακονίας και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι εφικτή. Σε μια πόλη των ΗΠΑ, ένας ιερέας βρήκε έναν τρόπο για να εξομολογεί. Πώς; Χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο.
Η ιδέα του αμερικανού ιερέα
Ο π.Matthew δεν αποθαρρύνθηκε: ιδιαιτέρως τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι πολλοί οι πιστοί που επιθυμούν να συμφιλιωθούν με τον Θεό μέσω του Ιερού Μυστηρίου της Εξομολόγησης. Αλλά, μη μπορώντας να δεχτεί στην ενορία του τους πιστούς κατευθείαν στο εξομολογητήριο, εξαιτίας των απαγορεύσεων συγχρωτισμού για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, βρήκε έναν “εναλλακτικό” τρόπο για να εξομολογήσει.
Ο π.Matthew, εφημέριος της ενορίας Αγίας Οικογένειας στο Maryland (ΗΠΑ), αποφάσισε να μεταμορφώσει το πάρκινγκ της εκκλησίας του σε ένα ανοιχτό εξομολογητήριο, όπως λέει σε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα aleteia.org
Π. Matthew: “Εξομολόγηση στο αυτοκίνητο”
Με ποιο τρόπο; Μέσα από τα αυτοκίνητα. Αυτός που επιθυμεί να εξομολογηθεί μένει μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ ο ιερέας είναι έξω και κάθεται σε μια καρέκλα, σαν να ήταν στο εξομολογητήριο. Έτσι, τα πάντα γίνονται με σεβασμό της απόστασης ασφαλείας που ορίστηκε από τον νόμο για αποφυγή μετάδοσης του covid-19.
“Οι Εξομολογήσεις επιτρέπονται ακόμη από την Αρχιεπισκοπή μας, αλλά θα απαιτούσαν ένα πρωτόκολλο για τον καθαρισμό και τον συντονισμό της απόστασης μέσα στον ναό που δεν θα μπορούσα να καταφέρω μόνος μου, αφού έχω ελάχιστο βοηθητικό προσωπικό στην ενορία.
Προσπάθησα να δώσω στους πιστούς μου μια διαφορετική ευκαιρία για να εξομολογηθούν, και βλέποντας ότι ένας άλλος ιερέας έκανε το ίδιο, σκέφτηκα: “Μα γιατί δεν το κάνω κι εγώ στον χώρο στάθμευσης της ενορίας μου;” – ανέφερε ο αμερικανός ιερέας.
Στο αυτοκίνητο, με σεβασμό των αποστάσεων ασφαλείας
Μια ιδέα, σαφώς εναλλακτική, αλλά που άρχισε να έχει αρκετή επιτυχία: “Αν συνέχιζα να εξομολογώ ως συνήθως, διαχωρίζοντας τους ενορίτες μου, κάνοντάς τους να έρχονται ένας κάθε φορά, απολυμαίνοντας συνεχώς τους χώρους, κλπ., ξέρω ότι δεν θα είχα καταφέρει πολλά. Αντιθέτως, τώρα, ο καθένας μπορεί να έρθει και να εξομολογηθεί όποτε το θέλει, με απόλυτη ασφάλεια” – ολοκλήρωσε ο πατέρας Matthew.
Το να φέρνεις τον Θεό μέσα στο σπίτι του καθενός, αλλά και να επιτρέπεις να συμφιλιωθεί με τον ίδιο τον Θεό με έναν απόλυτα ασφαλές τρόπο, είναι σημείο της προσοχής ενός ποιμένα προς το ποίμνιό του.

Πηγή: La luce di Maria
Μετάφραση:π.Λ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου