Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ «ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΛΟΓΟΥ»

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ «ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΛΟΓΟΥ»

Τις μεσημβρινές ώρες χθες Σάββατο έφθασε στην Τήνο ο Γενικός Ηγούμενος του Μοναχικού Τάγματος «Ενσαρκωμένος Λόγος», π. Γουσταύος Νιέτο.  

Στο λιμάνι τον υποδέχτηκαν: Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, οι δύο ιερείς του μοναχικού τάγματος π. Φερνάνσος και π. Ιωσήφ που εργάζονται στην Τήνο και οι τρεις μοναχές του μοναχικού τάγματος « των δούλων του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας» αδ. Μαρία, αδ. Γλυκερία και αδ. Σπεράνταζα

Η επίσημη υποδοχή εκ μέρους της τοπικής μας Εκκλησίας έγινε χθες το βράδυ στην αίθουσα του Αγίου Αντωνίου. 

Στην αρχή δόθηκε ο λόγος στο Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο ο οποίος  και είπε:

Αδελφοί μου και Αδελφές μου,

Τον τελευταίο αυτό καιρό ο Κύριος ασχολείται ιδιαίτερα με την τοπική μας Εκκλησία. Πριν από ένα χρόνο κατά την εορτή της Παναγίας του Ροδαρίου έγινε η εγκατάσταση της μοναχικής κοινότητας του μοναχικού τάγματος του «Ενσαρκωμένου Λόγου» στους χώρους του πρώην Ιεροσπουδαστηρίου στον Αρχιεπισκοπικό οίκο στην Ξινάρα Τήνου. Το Σεπτέμβριο αναχώρησαν για τη Ρώμη  δύο νέοι για να αρχίσουν ή να ολοκληρώσουν τις θεολογικές τους σπουδές, προετοιμαζόμενοι για την ιερατική χειροτονία. Στις 7 του περασμένου Οκτωβρίου έγινε η εγκατάσταση  μιας γυναικείας τριμελούς μοναχικής κοινότητας των «δούλων του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας» στο Θεομητορικό μας Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Όλα αυτά τα ευχάριστα και ελπιδοφόρα γεγονότα μας έδωσαν τη δυνατότητα να  δεχτούμε την επίσκεψη στην  Τήνο τρεις φορές του  Επαρχιακού του Τάγματος των Πατέρων του  Ενσαρκωμένου Λόγου π. Ερνέστου και άλλες τρεις της Επαρχιακής του μοναχικού τάγματος «των δούλων του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας», Αδελφής  Μαρία.

Σήμερα μας γίνεται μια εξαιρετική τιμή, διότι έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη τοπική μας Εκκλησία, στο νησί της Τήνου, τον Γενικό Ηγούμενο του Μοναχικού Τάγματος του «Ενσαρκωμένου Λόγου» σεβαστό και αγαπητό  π. Γουσταύβο Νιέτο.

Πανοσιολογιότατε Πατέρα,

Σας καλωσορίζουμε στο νησί της Τήνου, στο νησί της Παναγίας. Η παρουσία σας εδώ μας αυξάνει τη χαρά και την ελπίδα που μας πρόσφερε η παρουσία των δύο πρώτων Πατέρων του μοναχικού Τάγματος που επάξια εσείς εκπροσωπείτε σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι  θεωρούμε πολύτιμο δώρο του Θεού την εδώ παρουσία των Πατέρων του Ενσαρκωμένου Λόγου και σας ευχαριστούμε που θελήσατε να γιορτάσετε μαζί μας την 10η επέτειο της παρουσίας  και δράσης τους μοναχικού σας τάγματος στην Ελλάδα. Η εδώ παρουσία σας επισφραγίζει την έναρξη της συνεργασίας μας. Είμαι βέβαιος ότι τις δύο ημέρες, που θα μείνετε μαζί μας, θα διαπιστώστε πόσο τα πνευματικά σας παιδιά είναι ευτυχισμένα μαζί μας και πόσο σε μας έχει αυξηθεί η χαρά και η ελπίδα για την εδώ πολύτιμη παρουσία τους και πολύμορφη συνεργασία τους.

Σας ευχόμαστε καλώς ήλθατε.

Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο με την παρουσίαση της ανά τον κόσμο ζωής και δράσης νέου μοναχικού τάγματος του μοναχικού σας τάγματος του «Ενσαρκωμένου Λόγου που το Άγιο Πνεύμα ενέπνευσε στην Εκκλησία το έτος 1985, θα  είναι για μας μια ευτυχής συνέχεια σε όσα ανεκτίμητα έζησε στο παρελθόν και συνεχίζει να ζει και στο παρόν με την εδώ παρουσία της μικρής σε αριθμό αλλά άξιας εκπροσώπησης των αδελφών και πατέρων Ιησουιτών και αδελφών Ουρσουλινών. Δεν ξεχνούμε το πλούσιο χθες αλλά χαιρόμαστε που εμπλουτίζεται και το σήμερα.

Πανοσιολογιότατε Πατέρα η εδώ πρώτη επίσκεψή σας μας στηρίζει, μας αυξάνει την αισιοδοξία, μας  δίνει μια νέα ελπίδα ότι όλοι (όπως συνηθίζει να λέει ο π. Ιωσήφ) αδελφικά θα συνεργαστούμε για τη δόξα του Θεού και  το νέο ευαγγελισμό που είναι η αποστολή της Εκκλησίας σήμερα. 

Καλώς ορίσατε!

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον π. Μάρκο Φώσκολο ο οποίος και παρουσίασε μία σύντομη ιστορία της αφιερωμένης ζωής στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου.

Τέλος ο Γενικός Ηγούμενος με τη βοήθεια διαφανειών παρουσίασε την ανά τον κόσμο ζωή και δράση του μοναχικού τάγματος του «Ενσαρκωμένου Λόγου.

Στο τέλος της όλης εκδήλωσης  στην οποία συμμετείχε πολύ κόσμος από την πόλη και τα χωριά προσφέρθηκε κέρασμα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου