Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Είναι γνωστό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που μένουν στους δρόμους. Οσο και αν οι εθελοντές προσπαθούν να τους βοηθήσουν, σε κέντρα υποδοχής ή ανάμεσά τους, στους δρόμους, συχνά είναι δύσκολο να αντιληφθούν ότι, ακόμα και εκεί, πολλοί πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της διακίνησης ανθρώπων ( 18/10) η Εκκλησία της Αγγλίας, μέσω της φιλανθρωπικής της οργάνωσης για τους πιο αδύναμους Thw Clewer Initiative, ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο “ Let`s talk” προσπαθώντας να ενημερώσει τους εθελοντές της να καταλαβαίνουν τα σημάδια εκμετάλλευσης και βίας εναντίον ανθρώπων χωρίς μόνιμη διαμονή. Σε κέντρα υποδοχής, σε χώρους σίτισης και σε μέρη που διαμένουν τη νύχτα άνθρωποι μοιράστηκαν χιλιάδες πληροφοριακά έντυπα για να υπενθυμίσουν τα “ σημάδια της σύγχρονης σκλαβιάς “ Το ίδιο έγινε και στο σάιτ της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Πράγματι πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι άτομα σε δυσκολία είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμα από επιτήδειους που θα τους απασχολήσουν σε εργασία χωρίς να τους πληρώσουν, θα τους εκμεταλλευθούν σεξουαλικά ή θα τους κακο – μεταχειρισθούν, ακριβώς επειδή είναι αβοήθητοι. Οι εθελοντές καλούνται να καταλάβουν τι και αν συμβαίνει και να τους βοηθήσουν γιατί “ υπάρχουν μέσα να βοηθηθούν σε όσο δύσκολη θέση και αν βρίσκονται ” όπως εξήγησε μια εθελόντρια στο Νόριτς.

Ο επίτιμος Επίσκοπος του Derby Σ/ότατος Alastair Redfen, που ηγείται της ανωτέρω ανθρωπιστικής οργάνωσης, εξήγησε ότι πολλές φορές οι εθελοντές δε διακρίνουν τα σημάδια περαιτέρω κακομεταχείρισης ήδη ταλαιπωρημένων ατόμων ή δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν,, όταν καταλαβαίνουν ότι κάτι συμβαίνει. Επειδή οι άστεγοι, δυστυχώς αυξάνουν η καμπάνια προσπαθεί να δώσει νέα “κλειδιά” αντιμετώπισης σύγχρονων μορφών σκλαβιάς που συναντούν οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας.

Η οργάνωση έχει ζωή 2 ετών και είναι πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού της χώρας και του Αρχιεπίσκοπου του Canterbury Justin Welby για να βοηθήσουν τις 42 Επισκοπές της Εκκλησίας της Αγγλίας να συμπαρασταθούν σε άστεγους που πέφτουν θύματα περαιτέρω εκμετάλλευσης…Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης βοήθειας αστέγων του Λονδίνου “ The Passage”, το 67% των ανθρωπιστικών οργανώσεων της χώρας έχουν διαπιστώσει ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει υπάρχουν θύματα διακίνησης ή οικονομικής εκμετάλλευσης.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από L Osservatore Romano 20-21 / 10

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου