Η Εκκλησία έχει ανάγκη από ώριμους λαϊκούς πιστούς

3

Η Εκκλησία έχει ανάγκη από ώριμους λαϊκούς πιστούς

Καλείστε να συμβάλετε στην ανάπτυξη και τον εξαγιασμό της Εκκλησίας και του κόσμου. «Ακολουθώντας τον Χριστό στην οδό της αγιότητας και σε στενή συνεργασία με τους ποιμένες της Εκκλησίας μπορείτε να γίνετε μια εξαιρετικά πολύτιμη ευαγγελικη ζύμη σε όλα τα κοινωνικά περιβάλλοντα: στην οικογένεια, την εργασία, την πολιτική και τον πολιτισμό». Ο Πρόεδρος της Πολωνικής Ιεράς Συνόδου, Αρχιεπίσκοπος Στανίσλαος Gadecki, απευθύνθηκε με αυτά τα λόγια στους εκπροσώπους της Καθολικής Δράσης και της Ένωσης Καθολικών Νέων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στον καθεδρικό ναό του Πόζναν με την ευκαιρία της εορτής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, Βασιλέα του Σύμπαντος.

Η αναγγελία του Ευαγγελίου στην καθημερινή ζωή

Ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε προπάντων το καθήκον της Καθολικής Δράσης, που είναι η διαμόρφωση καλά κατηρτισμένων λαϊκών πιστών, και τη διακήρυξη και την εισχώρηση της Βασιλείας του Θεού στην καθημερινή ζωή. «Για να επιτελέσετε την αποστολή σας με υπεύθυνο και αξιόπιστο τρόπο – ανέφερε ο Σεβασμιότατος – έχετε ανάγκη από μια στέρεη δογματική και πνευματική κατάρτιση και από κατάλληλη ποιμαντική φροντίδα».

Να αναγνωρίσουμε τον Χριστό Βασιλέα του σύμπαντος για να έχουμε έναν κόσμο ειρηνικό

Ο Πρόεδρος της Πολωνικής Ιεράς Συνόδου, μιλώντας για την εορτή του Ιησού Χριστού, Βασιλέα του σύμπαντος, υπενθύμισε ότι ο Ιησούς δεν είχε επίγειες πολιτικές φιλοδοξίες: «Ναι, μίλησε για έναν βασιλέα και για μία βασιλεία, αλλά σε σχέση με την αλήθεια». «Ήλθε να μαρτυρήσει την αλήθεια για τον Θεό ο οποίος είναι αγάπη. Ήθελε να χτίσει ένα πνευματικό βασίλειο δικαιοσύνης, αγάπης και ειρήνης και μας δίδαξε να το επιζητούμε σαν θησαυρό κρυμμένο σε ένα χωράφι, σαν ένα πολύτιμο μαργαριτάρι. Για να αποκτήσουμε αυτό το βασίλειο, μας παρήγγειλε να εγκαταλείψουμε τα πάντα». «Όσο τα άτομα και τα κράτη – συνέχισε ο Σεβασμιότατος Gadecki – δεν αναγνωρίζουν την κυριαρχία του Σωτήρα, δεν θα υπάρχει ελπίδα διαρκούς ειρήνης. Επομένως, για να ενθαρρύνει τα άτομα και τα κράτη να αναγνωρίσουν τη Βασιλεία του Χριστού και το νόμο της, ο Πάπας Πίος ΙΑ’ θέσπισε την εορτή του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος».

Τι σημαίνει να είμαστε «ώριμοι» Χριστιανοί

Τέλος, απευθυνόμενος στην Ένωση Καθολικών Νέων, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε όλους τους παρόντες να αγωνιστούν για τη χριστιανική ωριμότητα. Και στην ερώτηση «τι σημαίνει να είσαι ώριμος χριστιανός;», απάντησε πως «σημαίνει σαφώς να διακρίνουμε το καλό από το κακό», «να ζούμε με τη χάρη του Αγίου Βαπτίσματος και του πνεύματος του Ευαγγελίου», «να κάνουμε το θέλημα του Θεού», καθώς και να αποκηρύξουμε τη συσσώρευση πλούτου, να κρατάμε τη γλώσσα υπό έλεγχο, να επιμένουμε και να φτάσουμε μαζί στην πλήρη γνώση του Χριστού.

————————–
Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου