Η Εκκλησία επαινεί τη “χάρη” που δόθηκε σε 2.600 κρατούμενους στην Κούβα

Η Εκκλησία επαινεί τη “χάρη” που δόθηκε σε  2.600 κρατούμενους στην Κούβα

Για την Εθνική Επιτροπή για την Πνευματική Ποιμαντική Φροντίδα της  Συνόδου της  καθολικής ιεραρχίας της Κούβας  είναι μια χειρονομία του ευσπλαχνίας για την επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνία

Η Επιτροπή, μαζί με τους επισκόπους, τους ιερείς, τους διακόνους, τους μοναχούς, μοναχές και λαϊκούς, "ενώνει οικογένειες οι οποίες, με χαρά και αγάπη, καλωσορίζουν τους αγαπημένους τους που στερήθηκαν την ελευθερία τους και που επωφελήθηκαν από τη χάρη που χορήγησε το κρατικό συμβούλιο της Κούβας σε 2.604 άτομα ". Η σημείωση. που υιοθετήθηκε από τη Fides, υπογεγραμμένη από τον Msgr. Jorge Enrique Serpa Pérez, επίτιμο επίσκοπο του Pinar del Río, πρόεδρο της Επιτροπής.

Οι όροι της χάρη

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου Συντάγματος της Δημοκρατίας, που ευνοεί την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων, το Συμβούλιο της Επικράτειας παραχώρησε χάρη σε 2,604 που είχαν καταδικαστεί σε  ποινές στέρησης της ελευθερίας τους. Η χάρη θα χρησιμοποιηθεί από τους καταδικασθέντες, πάντα για ελαφρά εγκλήματα, και σε όσους συμπεριφέρθηκαν καλά κατά τη διάρκεια της φυλάκισης. Επιπλέον θα ληφθούν υπόψη: ο χρόνος που πέρασε από τις κυρώσεις, τα γεγονότα για τα οποία καταδικάστηκαν, η ηλικία και οι ασθένειες που υποφέρουν ορισμένοι. Ιδιαίτερα  συμπεριλαμβάνονται γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι. Σε όλες τις περιπτώσεις αυτοί είναι άνθρωποι πρέπει να έχουν ήδη εκτίσει  τουλάχιστον το ένα τρίτο της ποινής που  τους επιβλήθηκε από τα δικαστήρια.

Η χάρη ευνοεί την επανένταξη στην κοινωνία των ανθρώπων

"Η χάρη, η οποία είναι από μόνη της μια ανθρωπιστική χειρονομία  ευσπλαχνίας – συνεχίζει το ανακοινωθέν της Επιτροπής – δείχνει πως αυτό, που είναι ανώτερο από την εχθρότητα, ευνοεί την επανένταξη των ανθρώπων που επωφελούνται από αυτήν για μια καλύτερη κοινωνική συνύπαρξη στην κοινωνία, Ο Πάπας Φραγκίσκος μας δίδαξε στο Έτος της Ευσπλαχνίας και κατά την αξέχαστη επίσκεψή του στη χώρα μας, τον Σεπτέμβριο του 2015, ως προσκυνητής  της Ευσπλαχνίας ». Τέλος, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι αυτή η εισαγωγή αποτελεί "την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε τις κοινότητες για μια μεγαλύτερη εναλλαγή και υποστήριξη για αυτή τη συγκεκριμένη δέσμευση της ποιμαντικής  φροντίδας, η οποία βασίζεται στη διδασκαλία του Ιησού: Είμαι φυλακισμένος  και με επισκεφτήκατε". (S.L. – Agenzia Fides).

 +Ν

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου