Η Εκκλησία αν και διωκομένη ποτέ δεν κουράζεται να υποδέχεται

Η Εκκλησία αν και διωκομένη ποτέ δεν κουράζεται να υποδέχεται

Ο Λόγος του Θεού είναι "ασταμάτητος", "θέλει να τρέξει για να αναγγείλει σε όλους  τη σωτηρία". Είναι στην αναγγελία της αγάπης του Θεού για τους ανθρώπους και στην  έκκληση της Εκκλησίας, που στράφηκε χθες η κατήχηση του Αγίου Πατέρα του Πάπα Φραγκίσκου κατά την γενική ακρόαση της Τετάρτης, που έγινε στην αίθουσα «Παύλος 6ος» με την παρουσία περίπου 7 χιλιάδων πιστών. Αλλά και με την ενθάρρυνσή μας να φτιάξουμε τα σπίτια μας ως «κέντρο αδελφοσύνης».

Η Εκκλησία δεν κουράζεται να αναγγέλλει  την  αγάπη του Θεού

Στο πέρασμα από τις πράξεις στο επίκεντρο του σημερινού προβληματισμού, ο άγιος Παύλος φτάνει στη Ρώμη, στην καρδιά της Αυτοκρατορίας, και μπορεί να ζήσει μόνος του, σε ένα σπίτι, με έναν στρατιώτη που τον φυλάσσει: "ήταν στο σπίτι », συνοψίζει ο Πάπας και έτσι, παρόλο που είναι φυλακισμένος, καλωσορίζει αυτούς που ήρθαν σε αυτόν και ήθελαν να γνωρίσουν τον Χριστό. "Ο Παύλος δεν έχει την ελευθερία να μετακινηθεί, αλλά είναι ελεύθερος να μιλήσει επειδή ο Λόγος δεν είναι αλυσοδεμένος", τονίζει ο Φραγκίσκος: είναι "ένας σπόρος έτοιμος να σπαρθεί με χέρια του Αποστόλου":

Αυτό το σπίτι ανοιχτό σε όλες τις καρδιές που ψάχνουν είναι μια εικόνα της Εκκλησίας η οποία, αν και καταδιώκεται, παρερμηνεύεται και αλυσοδεμένη, ποτέ δεν μειώνει  την υποδοχή σε κάθε άνδρα και γυναίκα με μητρική καρδιά για να τους αναγγείλει  την αγάπη του Πατέρα που έγινε ορατ’η στο πρόσωπο του Ιησού.

Εμπλουτίστε τα σπίτια μας με το Ευαγγέλιο

Με την άφιξή του στη Ρώμη, λοιπόν, τελειώνει η ιστορία των Πράξεων των Αποστόλων, η οποία δεν τελειώνει με το μαρτύριο του Αποστόλου αλλά με τη σπορά του Λόγου του Θεού και ως εκ τούτου "το τέλος της ιστορίας του Λουκά, επικεντρωμένο στο ταξίδι του Ευαγγελίου στον κόσμο "συγκεντρώνει" το δυναμισμό του Λόγου του Θεού ", επαναλαμβάνει ο Πάπας σε αυτή την κατήχηση  που κλείνει τον κύκλο των προβληματισμών πάνω στις πράξεις. Συνεπώς, ο Απόστολος Παύλος μπορεί να συναντήσει τους  πρεσβυτέρους του Εβραϊκού λαού και να προσπαθήσει να τους πείσει για τον Ιησού, βλέποντας στο Ευαγγέλιο "την εκπλήρωση των υποσχέσεων που δόθηκαν στον εκλεκτό λαό". Στη συνέχεια, μετά από αυτή την άτυπη συνάντηση, ακολουθεί  μια πιο επίσημη, κατά την οποία αναγγέλλει  τη Βασιλεία του Θεού, αλλά «επειδή δεν είναι όλοι πεπεισμένοι, καταγγέλλει τη σκλήρυνση της καρδιάς του λαού του Θεού» και εγκαινιάζει  τη σωτηρία εθνών ευαίσθητων στο Θεό ικανή να ακούει το λόγο του Ευαγγελίου.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, στο τέλος αυτής της πορείας, που ζήσαμε μαζί  ακολουθώντας το Ευαγγέλιο στον κόσμο, το Πνεύμα ας αναβιώσει  σε καθένα από εμάς η κλήση να είμαστε θαρραλέοι και χαρούμενοι ευαγγελιστές. Να γίνουμε, όπως ο Παύλος ικανοί  να δεσμεύσουμε τα σπίτια μας στο Ευαγγέλιο και να τα καταστήσουμε χώρους  όπου να δεχτούμε τον  ζωντανό Χριστό, ο οποίος «έρχεται να μας συναντήσει στο πρόσωπο  ανθρώπου και σε κάθε εποχή».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου