Η Εικόνα του Θεού

3

Η Εικόνα του Θεού

«… Κύριε, ήξερα πως είσαι σκληρός άνθρωπος, θερίζεις εκεί που δεν έσπειρες, συνάζεις – καρπούς – εκεί που δεν φύτεψες, … και φοβήθηκα» (Μτθ. 25,24).
Αυτή η εικόνα και αυτός ο φόβος που έχουμε καμιά φορά για το Θεό τον πληγώνει και τον κάνει να αντιδρά. Σε μια τέτοια εικόνα κι ο ίδιος ο Θεός δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του, που θέλει να μας παρουσιάσει μέσα στην Αγία Γραφή, ως προσωποποίηση της καλοσύνης.
Ο Θεός είναι τελείως διαφορετικός όπως φαίνεται και στο Ευαγγέλιο. Η αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού έχοντας διαβάσει στην Αγία Γραφή ότι ο Θεός ανταποδίδει σύμφωνα με τα έργα μας, διερωτάται γι αυτό που της συμβαίνει, ότι ενώ δεν είχε καλά έργα, έλαβε τέτοιο φως εκ μέρους του Θεού και καταλήγει: «Κατάλαβα ότι ο Θεός δεν ανταμείβει ανάλογα με τα έργα μας, αλλά ανάλογα με τα έργα Του! Ο Θεός δεν περιμένει τις καταχρήσεις, αλλά θέλει να αφεθούμε τυφλά στην αγάπη Του, δεχόμενος με ή χωρίς έργα, να μας μετατρέψει σε αριστουργήματα της χάρης Του.

π. Μ. Β.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου