Η Δοξολογία στον Άγιο Πέτρο για το τέλος του Έτους

Η Δοξολογία στον Άγιο Πέτρο για το τέλος του Έτους

Στις 31/12/1917, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος προΐστατο στο Α΄ Εσπερινό   προς τιμή της Παναγίας Μητέρας του Θεού, έγινε η έκθεση του Αγιοτάτου Μυστηρίου, θα  ψάλθηκε το Te  Deum, η Δοξολογία.

Ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«Όταν έφθασε το πλήρωμα του χρόνου ο Θεός Πατέρας, έστειλε τον Υιό Του».

Αυτή η βραδινή προσευχή μας εμπνέεται από αυτή τη σκέψη. Όχι γιατί είναι το τελευταίο βράδυ του έτους αλλά η πίστη μας όπως λέει ο Ιησούς, που Σαρκώθηκε,  είναι η «ολοκλήρωση της ανθρώπινης Ιστορίας. «Γεννήθηκε από μία γυναίκα» η οποία είναι η μόνη που είχε αυτή τη εμπειρία. Είναι η «Θεοτόκος». Μέσω αυτής ολοκληρώθηκε στο χρόνο αυτή η χάρη στην ανθρωπότητα,  χάρη στη «Θεοτόκο» που δέχθηκε αυτό το παιδί της φάτνης. Η χάρη λοιπόν δεν προέρχεται από εμάς, δεν είναι κάτι το «προσωπικό», αλλά είναι μια χάρη του Θεού!!!

Τις ευχαριστίες μας λοιπόν στο Θεό που μας βοηθάει, με τις μικρές ή μεγάλες μας «χειρονομίες» τις προσωπικές όσο και  τόσων ατόμων να εκπληρωθεί τα σχέδιο αγάπης γι αυτή τη Πόλη αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Η ευγνωμοσύνη μας λοιπόν για όλα  αυτά τα άτομα: τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τόσους άλλους που καθημερινά μέσα στην αφάνεια αγωνίζονται για την επικράτηση του χριστιανικού Πνεύματος. Σήμερα λοιπόν απευθύνω τις ευχαριστίες μου σε όλα αυτά τα άτομα της Πόλης μας, τα οποία την αγαπούν όχι  με λόγια αλλά με τις μικρές χειρονομίες, μικρές αλλά ουσιαστικές που διαμορφώνουν αυτό το Πνεύμα Αγάπης, που αντανακλά την Αγάπη του Θεού για την ανθρωπότητα.  

Μετάφραση: π. Αντώνιος Φόνσος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου