Η αποστολή να αποτελεί παράδειγμα για τη ζωή και την ποιμαντική της Εκκλησίας

Η αποστολή να αποτελεί παράδειγμα για τη ζωή και την ποιμαντική της Εκκλησίας

Μήνυμα του Πάπα προς τη Γενική Συνέλευση των Εθνικών Διευθυντών των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων στην Ρώμη. Ο Φραγκίσκος ο οποίος δεν μπόρεσε να συναντηθεί ιδιαιτέρως με τους συμμετέχοντες, κυρίως λόγω της επίσκεψής του στη Ρουμανία, χαρακτηρίζει τον Έκτατο Μήνα για τις Ιεραποστολές, ως ευνοϊκή περίοδο για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση που μας θέτει σήμερα η ιεραποστολή.

Στο μήνυμά του που απευθύνεται προς τον σεβασμιότατο Giampietro Dal Toso, πρόεδρο των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων (Pom), ο Πάπας ελπίζει ότι οι εργασίες της Συνέλευσης αυτών των ημερών «θα μπορέσουν να επιτύχουν την ανανέωση της δέσμευση υπέρ της ιεραποστολικής δράσης της Εκκλησίας η οποία καλείται να διακηρύξει το Ευαγγέλιο σε κάθε πλάσμα, ξυπνώντας την ευαισθητοποίηση της mission ad gentes». Υπό αυτή την προοπτική – υπογραμμίζει ο Φραγκίσκος – «η τέλεση του Έκτακτου Μήνα των Ιεραποστολών, τον ερχόμενο Οκτώβριο, αντιπροσωπεύει μια εύλογη χρονική στιγμή προκειμένου να εμπλακούν όλοι οι βαπτισμένοι, με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και δημιουργικό θάρρος, στην πρόκληση που η ιεραποστολή σήμερα μας καλεί: να αποτελέσουμε το παράδειγμα και τη μορφή της καθημερινής ζωής της Εκκλησίας και κάθε ποιμαντικής δραστηριότητάς της».

Pom: το παγκόσμιο δίκτυο προσευχής και φιλανθρωπίας του Πάπα

Στην επιστολή του ο Πάπας ανανεώνει την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους είναι μέλη των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων, για τους οποίους γράφει: «είστε το παγκόσμιο δίκτυο προσευχής και ιεραποστολικής φιλανθρωπίας του Διαδόχου του Πέτρου». Εν προκειμένω, τους καλεί να συνεχίζουν την «ένθερμη δραστηριότητά τους, η οποία κάνει πράξη το ουσιώδες καθολικό καθήκον της Εκκλησίας, να διακηρύξει σε όλους τον Ιησού Χριστό και να τον μαρτυρήσει με αποστολικό ζήλο, μέχρι τα πέρατα της γης».

Μετάφραση:ρφ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου