Η αναχώρηση για το ιστορικό ταξίδι στα Εμιράτα

Η αναχώρηση για το ιστορικό ταξίδι στα Εμιράτα

Η χθεσινή Κυριακή ήταν ιδιαίτερη για τον Πάπα Φραγκίσκο  και για την Εκκλησία. Μετά την απαγγελία της  Θεομητορικής προσευχής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στις 13.00 αναχώρησε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυτό το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στα Αραβικά Εμιράτα είναι το πρώτο που πραγματοποιεί Ρωμαίος Ποντίφικας, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται από πολλούς ιστορικό και έχει ως κύριο σκοπό τη συμμετοχή του Αγίου Πατέρα στη η διαθρησκευτική συνάντηση  που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σήμερα  Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019β  στο Founder’s Memorial και η Θεία Λειτουργία, την προσεχή Τρίτη  στο Στάδιο “Zayed Sports City”. Στο βιντεομήνυμα , ενόψει αυτού του ταξιδιού , ο Ποντίφικας  εξέφρασε την προσωπική του χαρά  για την επίσκεψη στα Αραβικά Εμιράτα, μια “γη που αναζητεί  να είναι  ένα μοντέλο  της συμβίωσης, της ανθρώπινης αδελφοσύνης  και της συνάντησης  των διαφόρων παραδόσεων και πολιτισμών, όπου πολλοί βρίσκουν  μια σίγουρη θέση για να εργαστούν και να ζήσουν ελεύθερα  με σεβασμό  στη διαφορετικότητα”.

Στα αχνάρια του Αγίου Φραγκίσκου

Το αποστολικό αυτό ταξίδι που έχει ως σύνθημα:  “Κατάστησέ με , Κύριε, όργανο της ειρήνης σου”, ανανεώνει την ευχή για ειρήνευση  που πριν από οκτώ αιώνες  είχε συνοδεύσει τη συνάντηση  του Αγίου Φραγκίσκου με  τον σουλτάνο  της Αιγύπτου  Malik Al Kamil.  Ακριβώς ο διαθρησκευτικός διάλογος  είναι ένας από τους πρωτεύοντες  σκοπούς  της επίσκεψης που θα ολοκληρωθεί στις 5 του Φεβρουαρίου. Η άλλη σημαντική στιγμή αυτού του ταξιδιού είναι  η συνάντηση  με την τοπική καθολική κοινότητα, περισσότεροι από 900 χιλιάδες άτομα εκ των οποίων  τα περισσότερα είναι πρόσφυγες.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου