Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΤΑ’Υ’ΛΑΝΔΗ

Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΤΑ’Υ’ΛΑΝΔΗ

Το διάστημα 20-23 Νοεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τα’υ’λάνδη. Πόση σημασία μπορεί να έχει αυτό για ένα μη χριστιανικό λαό, είναι η προφανής ερώτηση “ ΜΕΓΑΛΗ” απαντά ο Σεβασμιότατος Paul Tschang in-nam ( αποστολικός νούντσιος σε Τα’υ’λάνδη, Μιανμάρ, Καμπότζη και εκπρόσωπος στο Λάος) “ ο κόσμος περιμένει ένα μήνυμα ειρήνης, αδελφοσύνης και αρμονίας. Ο Πάπας δε θεωρείται πλέον μόνο ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας αλά ένας πνευματικός ηγέτης για όλη την ανθρωπότητα. Φυσικά η καθολική κοινότητα είναι ενθουσιασμένη που θα τον δει και θα τον ακούσει από κοντά ”
Ο Νούντσιος θύμισε ότι η επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄. το 1984, είχε προκαλέσει την αντίδραση εθνικιστικών ομάδων βουδιστών (το 90% των κατοίκων ασπάζεται το βουδισμό ) και ότι για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες ο βασιλιάς Rama ο 9ος είχε δηλώσει ότι ο Πάπας ήταν προσωπικός καλεσμένος. Η ανακοίνωση για το ταξίδι του Φραγκίσκου δεν προκάλεσε καμία αντίδραση. Όμως είχαν προηγηθεί σημαντικές συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο : αντιπροσωπεία 50 βουδιστών μοναχών είχε γίνει δεκτή από το Φραγκίσκο στο Βατικανό, το Μάιο του 2018 και εκπρόσωποι του Ποντιφικού Συμβουλίου για το διαθρησκειακό διάλογο επισκέφθηκαν την Μπαγκόγκ κατά την τελετή για την 230 επέτειο ίδρυσης του Βασιλικού Ναού.
Η τοπική εκκλησία εορτάζει φέτος τα 350 χρόνια από την ίδρυση του Αποστολικού Βικαριάτου του Σιαμ και αισθάνεται ότι αποτελεί τμήμα της κοινωνίας της χώρας, ιδιαίτερα στην Μπαγκόγκ και τις άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ στα βόρεια της χώρας είναι περισσότερο ιεραποστολική, γιατί τμήματα γηγενών φυλών προσέρχονται ακόμα στο χριστιανισμό.
Ο Νούντσιος πιστεύει ότι η επίσκεψη του ΄Αγιου Πατέρα σίγουρα θα τονώσει το διαθρησκειακό διάλογο με τη βουδιστική κοινότητα, θα ενισχύσει την πίστη των καθολικών Τα’υ’λανδών και τη θέλησή τους να διαδώσουν το ευαγγελικό μήνυμα στη χώρα και θα βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα δέχεται τις αυθεντικές ανθρώπινες αξίες.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
   

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου