Η αγιοσύνη

Η αγιοσύνη

Νέο ραντεβού χθες στις 21:05 με την 'Ave Maria' στο TV2000. Ο Πάπας Φραγκίσκος που έδωσε συνέντευξη στον Marco Pozza, θεολόγο και ιερέα της φυλακής της Πάντοβα, αντικατοπτρίζει την αγιότητα. Και εξηγεί: "Είναι ο Θεός που ενεργεί πάντα, επειδή ο Θεός έρχεται πάντα πρώτος"

"Η αγιότητα είναι να αφήσουμε τον Θεό να ενεργεί".

Ο Πάπας Φραγκίσκος το επιβεβαιώνει αυτό κατά τη διάρκεια της πέμπτης δόσης του προγράμματος «Ave Maria», που πραγματοποιείται χάρη στη συνεργασία του Δικτύου Επικοινωνίας, που μεταδόθηκε χθες το απόγευμα στο TV2000 στις 21.05. Απαντώντας στις ερωτήσεις του Marco Pozza, ο Πάπας προσθέτει: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας από τους εχθρούς της αγιοσύνης είναι το πελαγιακό πνεύμα:« θέλω να το κάνω εγώ ». Είναι όμως ο Θεός που κάνει τα πάντα, γιατί ο Θεός έρχεται πάντα πρώτος».

Η Παναγία και η αγιοσύνη

"Η ιερότητα της Παναγίας – συνεχίζει ο Πάπας Φραγκίσκος – είναι εύκολο να πει κανείς, ίσως όμως όχι τόσο εύκολο να το καταλάβει". Από μόνη της αυτή η αγιοσύνη αναφέρεται στην ενέργεια του Αγίου Πνεύματος του», εξηγεί. «Η Παναγία είναι αυτό που είναι – λέει ακόμα – ακριβώς επειδή είναι πλήρης από το Άγιο Πνεύμα». Με αυτή την ευκαιρία, επίσης μια παρέμβαση στην έννοια της «μεσαίας τάξης της αγιοσύνης». "Δεν είναι δικό μου, το έκλεψα από έναν Γάλλο συγγραφέα, Joseph Malègue. Είναι αυτός που τόλμησε να πει: «Το σκάνδαλο και η δυσκολία δεν είναι να καταλάβεις αν υπάρχει ο Θεός, αλλά να καταλάβεις ότι ο Θεός έγινε Χριστός». Αυτό είναι το σκάνδαλο. Και η Παναγία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του “σκανδάλου”».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου