«Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ»

«Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ»

Ο Πάπας Φραγκίσκος στέλνει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους συμμετέχοντες στις Ημέρες Νεολαίας στην Καραϊβική, μεταξύ 10 και 23 Ιουλίου στη Μαρτινίκα, στις Αντίλλες, με θέμα: «Οι νέοι μεταμορφώνουν την οικογένεια της Καραϊβικής».

«Η αγάπη έχει τη δική της δύναμη», και «δεν τελειώνει ποτέ»: για το έργο σας «της μεταμόρφωσης» της οικογένειας των κατοίκων της Καραϊβικής, οφείλετε «να κατανοήσετε το παρόν» για να αντιμετωπίσετε το “αύριο”,  χωρίς να ξεχνάτε ποτέ το «παρελθόν». Αυτά είναι τα λόγια που ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε, με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, προς την τριετή συνέλευση των νέων η οποία διοργανώθηκε από την Διάσκεψη των Επισκόπων των Αντιλλών (AECYA),  Ημέρες νεολαίας στην Καραϊβική, με θέμα: «Οι νέοι μεταμορφώνουν την οικογένεια της Καραϊβικής». Στο επίκεντρο των εργασιών, μεταξύ 10 και 23 Ιουλίου στην Αρχιεπισκοπή Saint– Pierre & Fort– de – France, σκέψεις πάνω στην Αποστολική Παραίνεση «Amoris Laetitia».

Η πυξίδα της ιστορίας, οι ρίζες του παρελθόντος

Ο Ποντίφικας ενθαρρύνει τους νέους να κατανοήσουν το σημερινό πλαίσιο της οικογένειας για να μπορέσουν να την μεταμορφώσουν με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, ξεκινώντας από το τέταρτο κεφάλαιο της Μετασυνοδικής Παραίνεσης πάνω στην οικογένεια, τον «πυρήνα» του εγγράφου από το οποίο θα αντλήσουν σημαντικές «κατευθυντήριες γραμμές για να προσχωρήσουν». Οι σκέψεις του Πάπα Bergoglioκυμαίνονται ανάμεσα στο παρόν και στο μέλλον, αλλά πάντα, χωρίς να παραμελεί τις «ρίζες του παρελθόντος». «Να κοιτάτε πάντα πίσω», επιμένει, «να κοιτάτε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας, να κοιτάτε τους γονείς σας και να μιλάτε μαζί τους», μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί αυτή «η μεταμορφωτική τάση» που είναι ικανή να πραγματοποιήσει μια αλλαγή.

«Δεν μπορεί να γίνει τίποτα στο παρόν, ούτε στο μέλλον αν δεν έχει τις ρίζες του στο παρελθόν, στην ιστορία σου, στον πολιτισμό σου, στην οικογένειά σου. Αν οι ρίζες σου δεν είναι καλά ριζωμένες. Από τη ρίζα θα πάρεις τη δύναμη για να προχωρήσεις. Όλοι, εμείς και εσείς, δεν έχουμε κατασκευαστεί σε ένα εργαστήριο, έχουμε ιστορία, ρίζες. Και αυτό που κάνουμε, οι καρποί που θα δώσουμε, η ομορφιά που μπορούμε να δημιουργήσουμε στο μέλλον, προέρχονται από αυτές τις ρίζες».

Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά από όλους να συνεργαστούν, με τη βεβαιότητα ότι «η αγάπη έχει τη δική της δύναμη», και ότι «η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ». Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Ποντίφικας βρίσκει χρόνο και για να αστειευτεί με τους νέους, προς τους οποίους απευθύνεται, ρωτώντας τους εάν είναι «νέοι νέοι» ή ήδη «νέοι ηλικιωμένοι». Για τις σημαντικές προκλήσεις, πράγματι, απαιτείται «όλη η δύναμη της νεολαίας». Και σε όσους έχουν επαναπαυθεί, ο Πάπας Bergoglioζητά να ανασηκώσουν τα μανίκια και «να αρχίσουν να αγωνίζονται».

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου