“Γυναίκες στο Βατικανό”: αλληλεγγύη για τα παιδιά της Μοζαμβίκης

"Γυναίκες στο Βατικανό":

αλληλεγγύη για τα παιδιά της Μοζαμβίκης

Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς όφελος των παιδιών της Μοζαμβίκης μέσω της ένωσης "Reencontro" που ασχολείται με ορφανά και ευάλωτα παιδιά στη χώρα.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Σύνδεσμο "Γυναίκες στο Βατικανό", D.VA, ο οποίος θα επωφεληθεί από την ευκαιρία του ταξιδιού του Πάπα Φραγκίσκου από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου για να φθάσουν τα βοηθήματα στον προορισμό τους: σχολικά είδη, ρούχα, σημειωματάρια και σακίδια , τετράδια, στυλό και μολύβια. Μέχρι τις 12 Αυγούστου θα είναι δυνατή η συμβολή με την παράδοση σχολικών ειδών ή οικονομικής συνεισφοράς στην αγορά τους προς το D.VA.
Η δύσκολη κατάσταση πολλώνανηλίκων
Στη Μοζαμβίκη – εξηγεί η ρεπόρτερ της ειδησεογραφίας της Βατικανό Μαρία Ντάλσε Έβορα Αραούζο και σύμβουλος της ένωσης "Γυναίκες στο Βατικανό" – πολλές οικογένειες έχουν καταστραφεί από το AIDS, ειδικά στις νότιες περιοχές που συνορεύουν με τη Νότια Αφρική. Τα ορφανά παραμένουν εμπιστευμένα στους παππούδες, όταν δεν γίνονται τα ίδια αρχηγοί των οικογεμνειών παρόλο που είναι ανήλικοι. Η Maria Dulce προσωπικά συναντήθηκε με την Olinda Mugabe, μια νοσοκόμα, έναν από τους πρώτους ανθρώπους που πήρε κατάκαρδα την κατάσταση αυτών των μικρών και τη δεκαετία του '90, μαζί με άλλους πρώην υπαλλήλους της θρησκευτικής ζωής στο Ναό των Φραγκισκανών ιεραποστόλων της Αειπαρθένου Μαρίας, ξεκίνηση την οργάνωση της ένωσης "Reencontro".
Τι κάνει η ένωση "Reencontro";
Σήμερα η οργάνωση αυτή βοηθά πέντε χιλιάδες ορφανά και παιδιά στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης και στην επαρχία της Γάζας, παρέχοντάς τους σχολική, υγειονομική, τροφική, ψυχοκοινωνική, συναισθηματική και πνευματική βοήθεια, ενώ ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών τους συμπαρίσταται στο περιβάλλον τους . Αλλά οι ανάγκες είναι πολλές και κάθε εξωτερική συνεισφορά άλλων ενώσεων ή ατόμων εκτιμάται, όπως και η επιλογή της υποστήριξης από απόσταση. Πολύ περισσότερο σε αυτήν την περίοδο κατά την οποία οι κυκλώνες Idai και Keneth του Μαρτίου και του Απριλίου, λέει η Maria Dulce, έχουν καταστρέψει το κέντρο και βόρεια τμήμα της χώρας, δίνοντας προσοχή στις περιοχές αυτές. Γι 'αυτό, καταλήγει στο συμπέρασμα: η βοήθεια που προσφέρει η D.VA θα είναι για το Reencontro ένα βάλσαμο και μια συμβολή στην εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών της Μοζαμβίκης. Η ένωση "Γυναίκες στο Βατικανό" εδρεύει στο Βατικανό και για εκείνους που επιθυμούν να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της είναι: vaticanwomen@gmail.com.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου