ΑΠΟ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ … ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΑΠΟ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ… ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Μια άλλη διατύπωση θα ήταν, από τις νομικές σπουδές πάς παντού !

Ο Stefano Hendrianto ξεχώρισε το καλοκαίρι του 1998 στις διαδηλώσεις των φοιτητών της χώρας του κατά του καθεστώτος Σουχάρτο. Ηταν φοιτητής νομικής, από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού, που τελικά πέτυχαν την αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος. Οι περισσότεροι σύντροφοί του ασχολήθηκαν με την πολιτική.
Ο ίδιος προτίμησε να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να κάνει μεταπτυχιακά στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας Επέστρεψε στη χώρα του και ξεκίνησε μια καριέρα με προοπτικές, ως νομικός σύμβουλος στο παράρτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ( ΔΝΤ ) στην πρωτεύουσα Τζακάρτα
Όμως η ζωή είναι «μυστήριο» όπως δήλωσε πρόσφατα και ο ίδιος. Αποφάσισε σε ώριμη πια ηλικία να ενταχθεί στο δοκίμιο των Ιησουιτών. Πριν ένα μήνα, σε ηλικία 45 ετών πλέον, χειροτονήθηκε στο Πόρτλαντ του Ορεγκον.
Αυτή την περίοδο υπάγεται στην Επαρχία του Τάγματος που περιλαμβάνει τις ακτές Ειρηνικού, την Αλάσκα κα τη Χαβάη.
Ο π. Stefano δηλώνει ευτυχισμένος Το ΔΝΤ έχασε ένα στέλεχος – το Τάγμα του Ιησού απόκτησε έναν έξυπνο και αποφασιστικό ιερέα !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου