Γυναίκα Γραμματέας στη Σύνοδο της Ιεραρχίας στη Γερμανια!

Γυναίκα Γραμματέας στη Σύνοδο της Ιεραρχίας στη Γερμανια!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ_ΓΥΝΑΙΚΑ_ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ_ΣΤΗ_ΣΥΝΟΔΟ_ΤΗΣ_ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.jpg

Μια ακόμα απόδειξη ότι η Γερμανική Εκκλησία υλοποιεί την υπόσχεσή της για περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας” σχολίασε ο Πρόεδρος της Συνόδου αναφορικά με την εκλογή, από τους Καθολικούς Επισκόπους της χώρας, της 50χρονης θεολόγου Beate Gilles ως Γενικής Γραμματέα της Συνόδου της Ιεραρχίας!
Στην οργανωτική αυτή θέση με σημαντικές εξουσίες και κύρος βρίσκεται, τα τελευταία 24 χρόνια, ο Ιησουίτης π. Hans Langerdorfer.
Η παράδοση καθηκόντων θα γίνει την 1η Ιουλίου.
Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, βαδίζοντας προς μια Σύνοδο όλων των θεσμών της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα” σχολίασε η εκλεγείσα, ως τώρα υπεύθυνη για θέματα παιδιών, νέων και οικογένειας στην εκκλησιαστική επαρχία του Limborg και με προηγούμενη εμπειρία και στην Επισκοπή της Στουτγάρδης.

Η νέα Γραμματέας θεωρείται ότι διαθέτει οργανωτικές ικανότητες και έχει ειδίκευση στην τηλεοπτική παρουσίαση θρησκευτικών θεμάτων και στα κοινωνικά προβλήματα στο χώρο εργασίας.

Πληροφορίες και φωτογραφία από ιταλικό πρακτορείο SIR

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου