Γονατίζω στους δρόμους της Μυανμάρ και λέω σταματήστε τη βία

Πάπας Φραγκίσκος:
«Γονατίζω στους δρόμους της Μυανμάρ και λέω σταματήστε τη βία»
Ύστατη έκκληση από τον Ποντίφικα

ΠΑΠΑΣ_ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ.jpg

«Γονατίζω στους δρόμους της Μυανμάρ και λέω σταματήστε τη βία» ήταν η ύστατη έκκληση που απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη χώρα.
Ο Ποντίφικας έκανε την έκκληση κατά της βίας, που ασκείται από τις δυνάμεις του πραξικοπήματος στη Μυανμάρ, στο τέλος της καθιερωμένης προσευχής του, που πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό στο Βατικανό λόγω των περιορισμών του COVID-19.
Περισσότεροι από 180 διαδηλωτές έχουν ήδη σκοτωθεί στη Μυανμάρ καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να συντρίψουν ένα κύμα διαδηλώσεων στη χώρα.
«Για άλλη μια φορά και με μεγάλη λύπη αισθάνομαι την επείγουσα ανάγκη να μιλήσω για τη δραματική κατάσταση στη Μυανμάρ, όπου πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς νέοι, χάνουν τη ζωή τους για να προσφέρουν ελπίδα στη χώρα τους», είπε ο Πάπας.
Παραθέτοντας συμβολικά την κίνηση των διαδηλωτών στην Μυανμάρ που γονατίζουν στους δρόμους είπε «Γονατίζω στους δρόμους της Μυανμάρ και λέω σταματήστε τη βία».
Ανοίγω τα χέρια μου και λέω «Αφήστε τον διάλογο να επικρατήσει» κατέληξε ο Πάπας.
Ο Ποντίφικας, που είχε επισκεφτεί τη Μυανμάρ το 2017, ολοκλήρωσε την έκκλησή του λέγοντας πως «Το αίμα δεν επιλύει τίποτα. Ο διάλογος πρέπει να επικρατήσει».

(πηγή: lifo.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου