ΓΙΕ ΜΟΥ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ !

1

ΓΙΕ ΜΟΥ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ !

Η Δίκη της “Χρυσής Αυγής”, σε πρώτο βαθμό, οριστικοποιείται με την απόφαση για φυλάκιση ή μη των καταδικασθέντων. Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι η Δημοκρατία, έστω και αργά, κατάφερε να απομονώσει μια εγκληματική οργάνωση που, για χρόνια, είχε ( και ) κοινοβουλευτική παρουσία… Το δικαστικό συμπέρασμα είναι ότι οι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης, έστω και με καθυστέρηση, επέδειξαν θάρρος και έπραξαν το καθήκον τους. Το συμπέρασμά μας, ως κοινωνία, είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία έπρεπε να δει έναν Έλληνα νέο δολοφονημένο για να αφυπνιστεί και να πει “ δεν πάει άλλο ” ! Προηγούμενες αιματηρές επιθέσεις κατά αλλοδαπών, συνδικαλιστών και μελών “μειονοτήτων” δεν ήταν αρκετές, όπως δεν ήταν αρκετή η δολοφονία του εργάτη Σεχζάτ Λουκμαν.
Οπως δεν ήταν αρκετές “δράσεις” όπως “ αιμοδοσία και τρόφιμα για Έλληνες ” και η απόπειρα βιαιοπραγίας κατά του ιερέα του Αγίου Παντελεήμονα, γιατί “ βοηθούσε λαθρομετανάστες”…
Η αφύπνιση είχε ως αιτία ένα όνομα : ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ. Μια κυρία που είδε ξαφνικά το μοναχογιό της νεκρό. Μια απλή γυναίκα που απαίτησε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για το παιδί της και δεν έπαψε να δηλώνει με την παρουσία της, 5 1/2 χρόνια στο Δικαστήριο, ότι ο Παύλος δεν ήταν “μια απλή δολοφονία”, όπως έλεγε ο δολοφόνος του, αλλά ένα έγκλημα μίσους από μια στρατιωτικοποιημένη οργάνωση.
Τής οφείλουμε πολλά. Ας της το αναγνωρίσουμε, εμποδίζοντας ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Ο Ρατσισμός και τα Εγκλήματα Μίσους να μην ξαναβρούν γόνιμο έδαφος στη χώρα μας.

Φωτογραφία από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου