+ Φραγκίσκος Καθολικός Επίσκοπος τέως Σύρου, Θήρας και Κρήτης

15

+ Φραγκίσκος
Καθολικός Επίσκοπος τέως Σύρου, Θήρας και Κρήτης

Προς τους Σεβαστούς
Π. Πέτρο Αρμακόλλα και Στέφανο Αρμακόλλα του Μοναχικού Τάγματος των Φραγκισκανών Καπουκίνων,
Στις Έδρες των

Προσφιλείς μου Αδελφοί εν Χριστώ και εν Αγίω Φραγκίσκο, έλαβα την πρόσκληση σας να παρευρεθώ στην Επίσημη Αρχιερατική Λειτουργία που, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου Πρίντεζη, θα τελέσετε στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξυνάρα της Τήνου, αύριο, 12 Αυγούστου, για να ευχαριστήσετε τον Κύριο για το δώρο των 50 Ετών Ιερατικής ζωής που σας χάρισε.
Η επιθυμία να παρευρεθώ και να συλλειτουργήσω μαζί σας είναι μεγάλη επειδή συλλειτούργησα μαζί σας στην πρώτη Λειτουργία που τελέσατε την ημέρα της χειροτονίας σας, 50 χρόνια τώρα, αλλά και επειδή ανήκομε στο ίδιο Μοναχικό Τάγμα των ΠΠ. Καπουκίνων, και επειδή εγώ, τότε ως Ηγούμενος των ΠΠ. Καπουκίνων στην Ελλάδα, διεκπεραίωσα τις απαραίτητες διαδικασίες και συνεννοήσεις που αφορούσαν την χειροτονία σας
Δυστυχώς, για λόγους υγείας, δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στην πρόσκληση σας. Πνευματικά όμως θα είμαι κοντά σας. Θα τελέσω την ίδια ώρα τη θεία Λειτουργία την οποία θα προσφέρω για σας ζητώντας από τον Κύριο να σας στηρίζει και να σας φωτίζει ώστε πάντοτε να εκτελείτε πιστά το άγιο θέλημα του.
Τώρα και ως Επίσκοπος, σας ευχαριστώ για όλες τις ποιμαντικές υπηρεσίες που προσφέρατε στον Λαό του Θεού χωρίς να υπολογίζετε ούτε την κούραση, ούτε τον κόπο, ούτε καμιά άλλη δυσκολία, αλλά με πιστότητα στο καθήκον συνεχίσατε να προσφέρετε τον εαυτόν σας προς όφελος των αδελφών σας.
Ενωμένοι στην προσευχή, σας εύχομαι η χάρη και η ευλογία του Κυρίου να πλημυρίζει όλες τις ημέρες της ζωής σας. Διάπυρος εν Χριστώ αδελφός σας.

Άνω Σύρος, 11 Αυγούστου 2020

+ Φραγκίσκος
Επίσκοπος τέως Σύρου, Θύρας και Κρήτης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου