Φιλιππίνες: Ανοίγει και πάλι ο Καθεδρικός Ναός αλλά παραμένουν κλειστά τα κοιμητήρια

7

Φιλιππίνες: Ανοίγει και πάλι ο Καθεδρικός Ναός αλλά παραμένουν κλειστά τα κοιμητήρια

Μετά από έξι μήνες κλεισίματος λόγω της πανδημίας Covid19, στις, 16 Σεπτεμβρίου, ο Καθεδρικός Ναός της Αμόλυντης Σύλληψης στη Μανίλα άνοιξε ξανά στο κοινό. Η επανέναρξη έγινε δυνατή με τη χαλάρωση των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση στις θρησκευτικές συναντήσεις στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας. Προς το παρόν, οι περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα – τα λεγόμενα GCQ – μπορούν να δεχτούν μόνο έως και το 10% της χωρητικότητάς τους, επομένως – όπως εξήγησε ο αντιπρύτανης πατέρας Kali Pietre Llamado – ο καθεδρικός ναός, ο οποίος σε κανονικές συνθήκες μπορεί να φιλοξενήσει έως 800 άτομα , μπορεί να φιλοξενήσει έως 80 πιστούς κάθε φορά. Η χρήση μάσκας ή προστατευτικών καλυμμάτων είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στις ιεροτελεστίες. Την Κυριακή, οι πιστοί μπορούν επίσης να σταματήσουν στην πλατεία μπροστά από το κτίριο για να λάβουν την Αγία Κοινωνία. Οι Θείες Λειτουργίες σε κάθε περίπτωση μπορούν να μεταδοθούν μέσω της σελίδας Facebook του Καθεδρικού Ναού και του καναλιού YouTube.

Τα νεκροταφεία είναι ακόμα κλειστά
Αντ’ αυτού, στην επόμενη γιορτή των Αγίων Πάντων και την Ημέρα των Νεκρών, την 1η και 2η Νοεμβρίου, οι Φιλιππινέζοι Καθολικοί δεν θα μπορούν να επισκεφθούν τα νεκροταφεία για να τιμήσουν τους νεκρούς τους λόγω μιας νέας πρότασης που αποφάσισε η Κυβέρνηση, και πάλι για τον περιορισμό της εξάπλωσης. της μετάδοσης. Το μέτρο αναμενόταν από τους 17 δημάρχους της μητροπολιτικής περιοχής που διέταξαν το κλείσιμο όλων των τοπικών νεκροταφείων για μια εβδομάδα για εκείνη την περίοδο, αν και θα επιτρέπονται ταφές, αποτεφρώσεις. Αυτό θα αποφύγει την υπερβολική συγκέντρωση ατόμων στο ίδιο μέρος. Πέρυσι, περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια Φιλιππινέζοι πήγαν στα νεκροταφεία της πρωτεύουσας για να τιμήσουν τους Νεκρούς.

Ο επίσκοπος: θυμόμαστε τους νεκρούς μέσω καλών πράξεων
Σε δήλωση, ο δήμαρχος της Μανίλα Φρανσίσκο Isko Moreno Domagoso εμπιστεύτηκε την κατανόηση των πολιτών, θεωρώντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού είναι ακόμη παρούσα, και τους κάλεσε να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα με διαφορετικό τρόπο. Μια παρόμοια πρόσκληση ήρθε επίσης από το Σεβασμιότατο Ruperto Santos, επίσκοπο Balanga στην επαρχία Bataan, ο οποίος σε δήλωση ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δημόσιων εορτασμών για όλους τους Αγίους πάντες και τους Νεκρούς. «Μπορούμε να τούς θυμόμαστε και να τους τιμούμε – είπε ο ιερέας – μιμούμενοι τις καλές τους πράξεις. Ο καλύτερος τρόπος να τους τιμήσετε είναι να τους θυμάστε ως πρότυπα αρετής, και να μάθετε από τα ελαττώματά τους να ζήσετε μια καλύτερη χριστιανική ζωή”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου