Ευλογία των αγαλματιδίων της φάτνης

Ευλογία των αγαλματιδίων της φάτνης

Μετά το Angelus, ο Ποντίφικας απηύθυνε χαιρετισμό προς τα βρέφη και τα παιδιά που είχαν έρθει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με τα αγαλματίδια του Βρέφους Ιησού για την φάτνη. «Σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου. Η φάτνη – πρόσθεσε – είναι ένα ζωντανό Ευαγγέλιο. […]. Ενώ η σκέψη μας ανατρέχει στην σκηνή των Χριστουγέννων, καλούμαστε να ξεκινήσουμε μια πνευματική πορεία, προσελκυόμενοι από την ταπεινότητα του Ιησού, Εκείνου που έγινε άνθρωπος για να συναντηθεί με τον καθένα από εμάς».
Εδώ και 50 χρόνια, κάθε τρίτη Κυριακή της Παρουσίας, το μικρό Βρέφος της φάτνης το οποίο κρατάνε στα χέρια τους χιλιάδες μικρά παιδιά και βρέφη, ευλογείται από τον Πάπα κατά τη διάρκεια της προσευχής Angelus.

Στο επίκεντρο της Εκκλησιαστικής ζωής βρίσκεται η Ευχαριστία
Ο Πάπας υπενθύμισε επίσης, ότι «σε λιγότερο από ένα χρόνο, από τις 13 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, θα τελεστεί στη Βουδαπέστη το 52ο Διεθνές Ευχαριστιακό Συνέδριο». «Τα Ευχαριστιακά Συνέδρια – υπογράμμισε ο Άγιος Πατέρας – για πάνω από ένα αιώνα, υπενθυμίζουν ότι στο επίκεντρο της ζωής της Εκκλησίας βρίσκεται η Ευχαριστία». «Ας προσευχηθούμε – κατέληξε ο Πάπας – ώστε η εκδήλωση για την Ευχαριστία στη Βουδαπέστη θα μπορέσει να προωθήσει στις χριστιανικές κοινότητες την ανανέωση».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου