Έτος Αγίου Ιωσήφ

ΕΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ
ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ 

α_ιωσηφ_2.JPG

Με την ευκαιρία του αφιερωμένου Έτους στον Άγιο Ιωσήφ παραθέτουμε σύντομα κατηχητικά μηνύματα αναφορικά με το θετό πατέρα του Ιησού. 
Σχετικά με τη ζωή του Αγίου Ιωσήφ ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα στοιχεία.
Σύμφωνα με τα απόκρυφα ευαγγέλια ο Ιωσήφ πριν αρραβωνιαστεί την Μαρία είχε συνάψει γάμο με μία άλλη γυναίκα, με την οποία απέκτησαν έξι παιδιά. Γρήγορα όμως μένει χήρος αναλαμβάνοντας μόνος την φροντίδα των παιδιών του.
Τα απόκρυφα προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσουν την παρουσία των αδελφών του Ιησού στα Ευαγγέλια.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία υιοθέτησε αυτή την παράδοση, ενώ η Καθολική Εκκλησία απορρίπτει αυτή την ερμηνεία, υποστηρίζοντας την άποψη πως πρόκειται για ξαδέρφια. 
Ο Ιωσήφ εμφανίζεται για πρώτη φορά στα Ευαγγελία, αμέσως μετά το επεισόδιο του Ευαγγελισμού, όταν ο αρχάγγελος Γαβριήλ του εμφανίστηκε σε όνειρο κοινοποιώντας του το σχέδιο του Θεού. 
Τα Ευαγγελία δεν αναφέρονται στον θανάτου του Ιωσήφ όμως το κάνουν τα απόκρυφα.
Τα κείμενα αυτά υπογραμμίζουν ότι ο Ιωσήφ πέθανε σε ηλικία 111 ετών, έχαιρε άκρας υγείας και εργαζόταν μέχρι την τελευταία ημέρα την ζωής του. Το σώμα του ενταφιάστηκε με μεγάλες τιμές αλλά ακόμα σήμερα δεν είναι γνωστό που ακριβώς βρίσκεται ο τόπος ενταφιασμού του.

πγπ
πηγή: Καθολική Μητρόπολη Νάξος | Facebook

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου