Εθελοντές για δώρο, από πενήντα χρόνια κοντά στους άρρωστους με λευχαιμία

Εθελοντές για δώρο, από πενήντα χρόνια κοντά στους άρρωστους με λευχαιμία

Παρουσιάστηκε στη Ρώμη το βιβλίο "Η εθελοντική επιλογή" της δημοσιογράφου Alessandra Turrisi, που δημοσιεύτηκε στο Σαν Πάολο.

«Από την προσφορά του δώρου στην ανάγκη για εκπαίδευση»: το 50ο έτος από την ίδρυσή της, η ιταλική ένωση κατά της λευχαιμίας-λεμφώματος και μυελώματος θέλει να γιορτάσει τον αναντικατάστατο ρόλο του εθελοντισμού σε όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν υπέρ της έρευνα, από το 1969 μέχρι σήμερα.

Ιστορίες θαρραλέων ασθενών και διακριτικοί εθελοντές

Το βιβλίο αυτό  εντοπίζει την ιστορία του Ail του Παλέρμο μέσα από τα γεγονότα που συγκεντρώθηκαν σε 25 χρόνια από θαρραλέους ασθενείς και εθελοντές, ικανούς και διακριτικούς – υπογραμμίζει η συγγραφέας – να κρατήσουν τα δεινά από το χέρι και να τα ανακουφίσουν χωρίς παρενοχλήσεις, με αγάπη και επαγγελματισμό ». Ιστορίες "εκείνων που έχουν ξεπεράσει την πρόκληση της νόσου και παρέμεναν για να βοηθήσουν άλλους, γυναίκες που αντιμετωπίζουν σαν να ήταν το δικό τους σπίτι, κέντρο υποδοχής για τους ασθενείς, κορίτσια που κατάφεραν να θεραπευτούν  και να έχουν παιδιά".

Υποστηρίχθηκαν 110 χιλιάδες ασθενείς και οικογένειες

Σήμερα, η AIL ισχυρίζεται ότι έχει υποστηρίξει πάνω από 110 χιλιάδες ασθενείς και μέλη της οικογένειας σε 81 κέντρα διασκορπισμένα σε 20 περιοχές, με 35 καταφύγια για ασθενείς και 42 τμήματα με φροντίδα κατ’ οίκον, με την υποστήριξη 20 χιλιάδων εθελοντών, "Η εξαιρετική δουλειά ήταν και θα είναι πάντα πραγματικά χρήσιμη για την επιτυχία του συλλόγου", όπως αναφέρει ο καθηγητής Sergio Amadori, αιματολόγος, εθνικός πρόεδρος της AIL.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου