ERRATA CORIGGE

Επειδή η ανταπόκριση: «ΑΠΛΑ – ΤΑΠΕΙΝΑ  – ΓΙΟΡΤΙΝΑ», που αφορούσε τη  Θεία Λειτουργία για την 25η επέτειο του Αρχιεροσύνης του Αρχιεπισκόπου μας Σεβασμιότατου π. Νικολάου, συντάχτηκε χθες τις  πρώτες πρωινές ώρες και μετά από κόπωση αρκετών ωρών, ο «δαίμων του τυπογραφείου» είχε αρκετές επιτυχίες. Υπήρξαν ελλείψεις και λάθη. Ζητούμε συγνώμη που υποκύψαμε στην κόπωση και επαναλαμβάνομε το συγκεκριμένο τμήμα της ανταπόκρισης διορθωμένο:

Στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2018 στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα τελέστηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προΐστατο ο τιμώμενος Ιεράρχης, Σεβασμιότατος π. Νικόλαος και μαζί του συλλειτούργησαν: ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, Σεβασμιότατος π. Savio Hon Tai Fai,  ο πρώην Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας Σεβασμιότατος π. Νικόλαος Φώσκολος, οι ιερείς και ιερομόναχοι της τοπικής μας Εκκλησίας, ο π. Λέων Κισκίνης και ο διάκονος Μάριος Φώσκολος της Εκκλησίας της Χίου μαζί με τον υποδιάκονο Λεν Μήτσημ, ο π. Ιωάννης Πάτσης, εφημέριος Πειραιώς και Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας μαζί με τον π  Μάρκο Βιδάλη και τον π. Θεόδωρο Κοντίδη που εκπροσώπησαν την Εκκλησία των Καθολικών της Αθήνας, ο π. Στέφανος Αρμακόλλας, ηγούμενος της Μονής του Αγίου Ιωάννη των Πατέρων Καπουκίνων στη Σύρο που εκπροσώπησε τον Κλήρο της Εκκλησίας Σύρου.

Παρέστη ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κλπ.  κ. Δωρόθεος Β’ . Η παρουσία του απέδειξε τις σχέσεις  φιλίας και αγάπης που υπάρχουν μεταξύ των δύο Αδελφών Εκκλησιών που εργάζονται στις Κυκλάδες. Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, Αντιδήμαρχοι, ο κ. Παναγιώτης Κροντηράς επί κεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς, ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ο κ. Λιμενάρχης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σώματος Τήνου και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος, Πρόεδροι Οργανώσεων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Πριν την έναρξη της όλης Ιεροτελεστίας ο π. Μάρκος Φώσκολος έκανε σύντομη κατήχηση στη συναγμένη Εκκλησία  παρουσιάζοντας την αποστολή του Επισκόπου και την ανάγκη να προσεύχεται  η Εκκλησία για τον Επίσκοπό της όχι μόνο σ’ έκτακτες περιπτώσεις αλλά σε καθημερινή βάση, ώστε να ανταποκρίνεται στην αποστολή του προς όφελος της Εκκλησίας και τη δόξα του Θεού.

Ενώ ο Ιερός Κλήρος έκανε την είσοδο στο  Καθεδρικό Ναό, η Εκκλησία έψαλε ως εισοδικό ύμνο: « Συ στ’ ακρογιάλι σαν φθάνεις για σοφούς και για πλούσιους δεν ψάχνεις……». Όλα τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας συνοδευόταν από το εκκλησιαστικό όργανο και βιολί χάρη στην συμμετοχή του κου Χρήστου και Τώνη Φιοράντη, που έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στην όλη ψαλμωδία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, απεύθυναν χαιρετισμό στον τιμούμενο Αρχιεπίσκοπο και του πρόσφεραν συμβολικά δώρα: εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, Σεβασμιότατος π. Νικόλαος πρώην Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών. Ο Γενικός Βικάριος π. Φραγκίσκος Βιδάλης εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής, Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, ο κος Ιωσήφ Δελατόλας εκ μέρους των λαϊκών μελών της Εκκλησίας, η κα Μαρίνα Πυλαρά εκ μέρους της Νεοκατηχουμενικής πορείας, η Σοφία Ανδριώτη εκ μέρους της Νεολαίας και τα παιδιά των τριών κατηχητικών κέντρων. Εκ μέρους της οικογένειας η νεαρή νομικός Μαρία  Βακονδίου και εκ μέρους  του ενοριακού συμβουλίου η Νικολέτα Πάπιστη.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου