ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Είμαι δεκατεσσάρων ετών, συχνάζω στην ενορία μου και πηγαίνω στη Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή, κάνοντας την λειτουργοϋπηρέτρια. Οι γονείς είναι ευτυχισμένοι που έχω λάβει το Μυστήριο του Χρίσματος και την πρώτη μου Αγία Κοινωνία., αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί εκείνοι, ενώ είναι χριστιανοί, δε συμμετέχουν  στη ζωή της ενοριακής κοινότητας μας, δεν πηγαίνουν σχεδόν ποτέ στη Θεία Λειτουργία , δεν λαβαίνουν τη Θεία Κοινωνία  και δεν εξομολογούνται.

Και όμως  είναι τόσο καλοί, εργάζονται  πολύ,  θέλουν πάρα πολύ το καλό  μου, μα κι’ εγώ άλλο τόσο.

Μαρκέλλα

Πολυαγαπημένη Μαρκέλλα, καταλαβαίνω απόλυτα τις απορίες σου και είναι κάτι που κι’  εγώ έζησα, όταν ήμουν μικρός σαν κι εσένα. Εγώ πήγαινε στην Εκκλησία  σχεδόν κάθε μέρα  και έκανα τον λειτουργοϋπηρέτη  με πάθος  και αφοσίωση. Οι  γονείς μου, μα προπάντων η γιαγιά μου,  ήταν ευτυχισμένοι γι’ αυτό που έκανα.  Αλλά οι γονείς μου  πήγαιναν σπάνια στη Εκκλησία.

Οι λόγοι  μπορεί να είναι πολλοί  και  διαφορετικοί, ίσως θα μπορούσες να κάνεις  στους γονείς σου την ίδια ερώτηση που κάνεις σε μένα.

Όμως, πιστεύω, πως το πιο σημαντικό είναι ότι εσύ τους εμπιστεύεσαι  και τους σέβεσαι ακόμη και μ’ αυτές τις  επιλογές τους. Αισθάνεσαι χαρά, διότι σε φροντίζουν, σε στηρίζουν σε κάτι που αισθάνονται ότι είναι  ωραίο και καλό για σένα.

Δυστυχώς κάτι που  είναι καλό και ωραίο για ένα πρόσωπο που αγαπάμε, δεν είναι πάντοτε εύκολο να το ζούμε εμείς για τον εαυτό μας. Σκέψου το λιγάκι!  

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου