ΕΠΙΤΡΟΠΗ COVID-19 ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ COVID-19 ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Ο καρδινάλιος P.Turkson, επικεφαλής του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη, προΐσταται της Επιτροπής για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, που συνέστησε η Αγία Έδρα. Μέλη της Επιτροπής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Κάριτας κ. Aloysius John, έδωσαν διαδικτυακή συνέντευξη τύπου την 16-5-2020.
Ο Καρδινάλιος και άλλα μέλη της παρουσίασαν τις 5 ομάδες που λειτουργούν στα πλαίσια της Επιτροπής : η πρώτη, συγκεντρώνει την εμπειρία των τοπικών εκκλησιών και τον τρόπο παρέμβασής τους για την ανακούφιση των κατοίκων, με χρήση του δικτύου της Κάριτας – η δεύτερη, σε συνεργασία με τις Ποντιφικές Ακαδημίες για τη Ζωή και τις Επιστήμες, αντίστοιχα, διεξάγει έρευνες για την πανδημία σε διάφορους τομείς ( οικολογία, οικονομία εργασία, υγεία, ασφάλεια) – η τρίτη, υπό την εποπτεία του “Οργανισμού για την Επικοινωνία”( υπάγονται όλα τα ΜΜΕ και οι εκδόσεις του Βατικανού ) χαράζει τη στρατηγική πληροφόρησης και αλληλοσυνεργασίας για όλη την Εκκλησία – η τέταρτη, υπό την εποπτεία του δευτέρου τμήματος της Γραμματείας του Κράτους, που ασχολείται με τις σχέσεις με τα Κράτη και τους Διεθνείς Οργανισμούς, είναι υπεύθυνη για τη συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων – η πέμπτη είναι αρμόδια συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε να χρηματοδοτηθούν επείγουσες δράσεις που ζητούν οι τοπικές εκκλησίες.
Ο Γ.Γ της Διεθνούς Κάριτας ανέφερε ότι έχουν ήδη παρουσιασθεί 32 σχέδια χρηματοδότησης, 14 από τα οποία εγκρίθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ωφεληθεί 7, 8 εκατ. άνθρωποι σε 14 χώρες. Άλλα 2 εκατ. άνθρωποι, σε άλλες χώρες, έχουν επίσης λάβει βοήθεια στα πλαίσια προγραμμάτων αξίας 2 εκατ. ευρώ και με τη συνεργασία τοπικών οργανώσεων και επισκοπών. Επισήμανε ότι σοβαρά προβλήματα στην τροφική αλυσίδα παρουσιάζουν χώρες όπως η Λιβύη, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη, ο Ισημερινός, η Ινδία, το Μπαγκλαντές και η Μπουργκίνα Φάσο και ξαναζήτησε την παύση οικονομικών κυρώσεων για τις χώρες Ιράν, Λιβύη, Συρία και Βενεζουέλα. Τέλος ζήτησε τη διαγραφή χρεών των πιο φτωχών χωρών ή, έστω, τη διαγραφή των τόκων για το 2020, ώστε να διατεθούν τ` αντίστοιχα χρήματα για τους φτωχούς των χωρών αυτών.

Πληροφόρηση και φωτογραφία Turkson από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”  

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου