Διαφυλάττουμε τη ζωή όλων

Διαφυλάττουμε τη ζωή όλων

Ο Φραγκίσκος μετά την προσευχή Regina Coeli, καλωσορίζει την αυριανή επανέναρξη των θείων λειτουργιών με πιστούς, αλλά καλεί σε σύνεση και σε σεβασμό των κανόνων. Στη συνέχεια, αναφέρεται στον Korol Wojtyla την παραμονή της εκατονταετίας από τη γέννησή του: από τον Ουρανό εκείνος θα συνεχίσει να μεσολαβεί για τον Λαό του Θεού και την ειρήνη στον κόσμο.
Εκφράζοντας συναισθήματα στοργής και ευγνωμοσύνης, ο Πάπας, στο τέλος της θεομητορικής προσευχής, υπενθύμισε την εκατονταετία από τη γέννηση του αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄, στις 18 Μαΐου 1920 στο Wadowice της Πολωνίας, η οποία γιορτάζεται αύριο σε ολόκληρο τον κόσμο που ακόμη βρίσκεται εν μέσω πανδημίας αλλά που ωστόσο, σε πολλές χώρες αρχίζει η κατάσταση να χαλαρώνει. Για τον Άγιο Πάπα, υπερασπιστή του νόμου και της δικαιοσύνης, υποστηρικτή της συνάντησης μεταξύ των λαών, των πολιτισμών και των θρησκειών ως εμβόλιο ενάντια σε κάθε πόλεμο και διαίρεση, ο Φραγκίσκος αύριο, θα προΐσταται σε μια ειδική θεία λειτουργία στην οποία καλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν.
Αύριο το πρωί, στις 7, θα τελέσω τη Θεία Λειτουργία η οποία θα μεταδοθεί παγκοσμίως, στο ιερό όπου αναπαύονται τα λείψανά του. Από τον Ουρανό εκείνος θα συνεχίσει να μεσολαβεί για τον Λαό του Θεού και την ειρήνη στον κόσμο.

Διαφυλάττουμε την υγεία
Ο Ποντίφικας που από τις 9 Μαρτίου έκανε δημόσια τις θείες λειτουργίες στην Santa Marta, συναινώντας σε live streaming για να φτάσει και να πλησιάσει όσο δυνατόν περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι είχαν εξαναγκαστεί σε καραντίνα και σε αναστολή των ιερών μυστηρίων, χαιρετίζει την αυριανή επανέναρξη των τελετών «cum populo», που θα πραγματοποιούνται πάντα με περιορισμούς και μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19 και καλεί εκ νέου σε σύνεση.
Σας παρακαλώ, ας προχωρήσουμε ακολουθώντας τους κανόνες, τις ιατρικές οδηγίες που μας δίνονται για να διαφυλάξουμε με αυτόν τον τρόπο την υγεία όλων μας και του λαού.

Αυξάνουμε σε καλοσύνη και υπηρεσία
Μια σκέψη του στρέφεται προς τα μικρά παιδιά που παραδοσιακά τον μήνα Μάιο, στις ενοριακές κοινότητές τους, λαμβάνουν την Πρώτη Κοινωνία. Τελετές που εξακολουθούν να απαγορεύονται, αλλά ο Πάπας καθησυχάζει τους πιο μικρούς δίνοντάς τους μια συμβουλή:
Σαφώς, εξαιτίας της πανδημίας, αυτή η όμορφη στιγμή της πίστης και του εορτασμού έχει αναβληθεί. Ως εκ τούτου επιθυμώ να στείλω μια στοργική σκέψη στα μικρά αγόρια και κορίτσια που θα έπρεπε να έχουν λάβει την Ευχαριστία για πρώτη φορά. Αγαπητοί φίλοι, σας καλώ να βιώσετε αυτή την εποχή αναμονής ως ευκαιρία για να προετοιμαστείτε καλύτερα: προσευχόμενοι, διαβάζοντας το βιβλίο της κατήχησης εμβαθύνοντας στη γνωριμία σας με τον Ιησού, αυξάνοντας σε καλοσύνη και υπηρεσία προς τους άλλους. Καλή πορεία!

Εποικοδομητικές στάσεις για τη φροντίδα της Δημιουργίας
Πριν από τους χαιρετισμούς ο Ποντίφικας υπενθυμίζει «Την εβδομάδα Laudato si» η οποία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή και η οποία αφορά στην πέμπτη επέτειο από την δημοσίευση της ομώνυμης Εγκυκλίου Επιστολής. Ο Φραγκίσκος καλεί να θέσουμε σε εφαρμογή ενάρετες συμπεριφορές με μεγαλύτερη επίγνωση.
Αυτό τον καιρό της πανδημίας κατά τον οποίο έχουμε περισσότερη επίγνωση της σημασίας για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, ελπίζω ότι όλοι οι προβληματισμοί και η κοινή δέσμευση θα βοηθήσουν στη δημιουργία και την ενίσχυση εποικοδομητικών στάσεων αναφορικά με την φροντίδα της Δημιουργίας.

Μετάφραση: ρφ 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου