Επιστρέφει η ευλογία των αγαλματιδίων του Βρέφους Ιησού

Επιστρέφει η ευλογία των αγαλματιδίων του Βρέφους Ιησού

Τουλάχιστον 2.500 θα είναι τα μικρά παιδιά των ορατόριων (ενοριακών λεσχών για νέους και παιδιά) της Ρώμης που θα παρευρεθούν την Κυριακή στη Πλατεία του Αγίου Πέτρου, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια του Angelus θα δώσει την παραδοσιακή ευλογία των αγαλματιδίων του Βρέφους Ιησού (Bambineli). Ένα πρωινό προσευχής, εορτασμού και μαρτυρίας με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ένα πραγματικό γεγονός που εδώ και δεκαετίες συγκεντρώνει χιλιάδες μικρά παιδιά, συνοδευόμενα από γονείς, εμψυχωτές και ιερείς, για να προετοιμαστούν όλοι μαζί για τις εορτές. Το θέμα που επιλέχθηκε γι αυτή την επέτειο είναι «Υπάρχει χώρος και για σένα», επειδή «το μυστήριο των Χριστουγέννων μας θυμίζει πράγματι να κάνουμε χώρο» για τους άλλους, εξηγεί ο David Lo Bascio, πρόεδρος του Centro Oratori Romani (Cor) που εδώ και πολλά χρόνια οργανώνει την εκδήλωση εξ ονόματος της Επισκοπής της Ρώμης.

Στις ενοριακές λέσχες (oratori), το καλωσόρισμα παίρνει σάρκα

Οι ενοριακές λέσχες (oratori) είναι χώροι όπου «το καλωσόρισμα παίρνει σάρκα, επειδή τις τόσες πολλές δυσκολίες που βιώνουμε στις σχέσεις μας με τους άλλους, τα μικρά παιδιά και οι νέοι μπορούν να τις ξεπεράσουν με τρόπο φυσικό», είναι χώροι «όπου βιώνεται η αγάπη προς τους άλλους και η ανακάλυψη ενός Θεού που αναζητά και βρίσκει θέση στην καρδιά του καθενός», προσθέτει ο Lo Bascio.

ΗπροτροπήτουΠάπα

Πράγματι κατά την Ευλογία του περασμένου έτους, μπροστά στους πιστούς όλου του κόσμου, ο Ποντίφικας προέτρεψε να ζητήσουμε «από το Βρέφος Ιησού να μας βοηθήσει να αγαπήσουμε το Θεό και τον πλησίον». Ένα γεγονός, αυτό της τρίτης Κυριακής της Παρουσίας στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου που θέλει να αποτελέσει «μια ένδειξη», εξηγεί ο πρόεδρος του Cor, καθώς «αυτό τον καιρό χρειαζόμαστε σημάδια και όχι λόγια: ο Πάπας μας το διδάσκει αυτό καθημερινά – προσθέτει – και κάθε φορά μας εκπλήσσει μέσα από μια χειρονομία με την οποία μας μεταδίδει μια εμπειρία».

Για τα μικρά παιδιά δεν υπάρχουν εμπόδια

Σε μια πολυεθνική κοινωνία όπως αυτή της Ρώμης, η ενοριακή λέσχη για νέους και παιδιά (oratorio) αποτελεί μια πραγματικότητα «όπου οι διαφορές ακυρώνονται»: Για τα μικρά παιδιά δεν υπάρχουν «εμπόδια», εξηγεί επίσης ο David Lo Bascio.

Το πρόγραμμα

Το ραντεβού είναι λοιπόν για την Κυριακή το πρωί, ήδη από τις 8:30 η ώρα, για να παραστούμε στη Θεία Λειτουργιά στις 10:00 στη Βασιλική του Βατικανού στη οποία θα προΐσταται ο Καρδινάλιος Angelo Comastri. Τα μικρά παιδιά των ενοριακών λεσχών (oratori) θα μεταβούν στη συνέχεια, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, συνοδευόμενα από τον σεβασμιότατο Gianrico Ruzza, βοηθό επίσκοπο του Κεντρικού Τομέα και γραμματέα του Βικαριάτου Ρώμης, ο οποίος θα βρίσκεται μαζί τους, κατά τη διάρκεια του Angelus, και θα απευθύνει ένα χαιρετισμό στους παρόντες. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την ευλογία των αγαλματιδίων του βρέφους Ιησού (Bambinello) από τον Πάπα.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου