Επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου στον Μπασάρ Αλ Άσαντ

Επιστολή του  Πάπα Φραγκίσκου στον Μπασάρ Αλ Άσαντ

O πνευματικός ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας και Πρόεδρος του Βατικανού Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για τις δραματικές συνθήκες που βρίσκεται ο άμαχος πληθυσμός στο Ιντλίμπ της Συρίας και την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι δήλωσε πως ο Ποντίφικας στις 28 Ιουνίου έγραψε μια επίσημη επιστολή με παραλήπτη τον ηγέτη του καθεστώτος, Άσαντ, σχετικά με την γενικών ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.

Ο Μπρούνι σημείωσε πως την εν λόγω επιστολή παρέδωσε χτες στον Άσαντ στη Συρία, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Στήριξης Συνολικής Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης που υπάγεται στην κυβέρνηση του Βατικανού, Καρδινάλιος Πίτερ Κόντουο Απία Τούρκσον.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μπρούνι στην επιστολή του ο Πάπας, έκανε ειδική νύξη στις δραματικές συνθήκες που βρίσκεται ο άμαχος λαός στο Ιντλίμπ και εξέφρασε την βαθιά ανησυχία που νιώθει από την γενική ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.

Ο γραμματέας του κράτους του Βατικανού (Πρωθυπουργός) Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν σχολιάζοντας την επιστολή στα προσκείμενα στον Βατικανό μέσα ενημέρωσης δήλωσε πως ο Πάπας στην επιστολή του ζήτησε από τον Άσαντ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει αυτή την ανθρώπινη καταστροφή.

Ο Παρολίν, σημείωσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος στην επιστολή του ζήτησε την προστασία των αμάχων, να μην πληγούν κτήρια όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία, να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι εκτοπισμένοι άνθρωποι και να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι.

Ο Παρολίν σημείωσε πως ο Ποντίφικας προσεύχεται ώστε στη Συρία όπου ο πόλεμος μαίνεται εδώ και πολλά χρόνια να επιτευχθεί η ειρήνη μέσα σε ένα κλίμα αδερφοσύνης, πως στην επιστολή του έκανε τρεις φορές νύξη στην συμφιλίωση και την ειρήνευση και πως ο σκοπός του Πάπα είναι αυτός.

Στους 38 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν η Ρωσίας και το καθεστώς Άσαντ την Κυριακή κατά των λαϊκών αγορών στις επαρχίες Μαρατινουμάν και Σερακίμπ εντός των συνόρων της Περιοχής Αποκλιμάκωσης της Κρίσης του Ιντλίμπ.

Το Ιντλίμπ συγκαταλέγεται μεταξύ των περιοχών τις οποίες πλήττει πιο έντονα το καθεστώς.

Πηγή: megalosadelfos.eu

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου