ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αρ.Πρωτ. 5112/2017

Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2017

 

Προς
το πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα

 

Αγαπητοί μας

Τις ημέρες αυτές ο λαός του Μεξικού δοκιμάστηκε πολύ σκληρά από δύο συνεχόμενους φονικούς σεισμούς που προκάλεσαν πολλές ανθρώπινες και υλικές απώλειες. Πολλοί αδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους και άλλοι θρηνούν τους νεκρούς αδελφούς τους.

Ποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά σε τόσα παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους, ενώ βρισκόντουσαν στο σχολείο τους προετοιμάζοντας το μέλλον τους με την εκπαίδευση και τη μόρφωση.

Σε τέτοιες και παρόμοιες οδυνηρές καταστάσεις οφείλουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και να συντρέχουμε τους συνανθρώπους μας με κάθε υλικό και πνευματικό τρόπο.

Δυστυχώς, παρά την θέλησή μας, δε θα προχωρήσουμε σε έρανο, λόγω της οικονομικής αδυναμίας μας.

Όμως επιθυμούμε να δείξουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας προς τους συνανθρώπους μας, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν με τόσα προβλήματα.

Μαζί λοιπόν με τον Απόστολο Πέτρο και Ιωάννη λέμε και εμείς στους δυστυχισμένους αδελφούς μας του Μεξικού: «αργύρια και χρυσό δεν έχουμε, αυτό όμως που έχουμε, αυτό σας δίνουμε» (Πραξ. Αποστ. 3, 6):

Καλούμε Κλήρο και λαό της Εκκλησίας μας να αναπέμψουμε όλοι μαζί ικεσίες προς τον Θεό, ώστε ο Κύριος να αποτρέψει αυτά τα γεωλογικά φαινόμενα και να λυπηθεί τον άνθρωπο που τα υφίσταται, και ταυτόχρονα να φωτίσει όσους έχουν τη δυνατότητα να τους συνδράμουν στην έσχατη ανάγκη που βρέθηκαν.

Για την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
+Σεβαστιανός
Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών
   

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου κλπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου