Επίσκοποι: οι ποιμαντικές δραστηριότητες συνεχίζονται με προσοχή αλλά και μέσω διαδικτύου

1

Επίσκοποι: οι ποιμαντικές δραστηριότητες συνεχίζονται με προσοχή αλλά και μέσω διαδικτύου

Οι κανόνες αναφορικά με τον Covid γίνονται ολοένα και πιο περιοριστικοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έτσι στην Ιταλία, μεταξύ των περιφερειών που «γίνονται» πορτοκαλί, τώρα βρίσκεται και το Abruzzo. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επίσκοποι της Ceam (Conferenza episcopale regionale di Abruzzo e Molise) κοινοποίησαν ένα δελτίο τύπου όπου συνιστούν «συνειδητή σύνεση», καθώς και «την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που υποδεικνύονται από τις αρχές» με «ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην υποβιβάζεται η φροντίδα προς το άτομο και τις σχέσεις, με τη συμμετοχή των οικογενειών, ακόμη και μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας». «Αυτό ισχύει κυρίως για τις τελετές όπου υπάρχει φυσική παρουσία – υπογραμμίζει το δελτίο – οι οποίες συνεχίζονται, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις που υποδεικνύονται και που έχουν τεθεί σε εφαρμογή».

Προσοχή στην κατήχηση
Μια ιδιαίτερη προσοχή ζητούν οι ιεράρχες για την κατήχηση: «Όπου υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες των χώρων και των διαθέσιμων κατηχητών – γράφουν πράγματι – τηρώντας τα γνωστά προληπτικά μέτρα και απολυμαίνοντας κάθε τόσο τους χώρους, οι δραστηριότητες με φυσική παρουσία είναι σίγουρα πιο έντονες, ειδικά για τους μικρότερους».

Σε περίπτωση προαγωγής σε «κόκκινη ζώνη»
Και εάν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, καθιστώντας την περιοχή του Abruzzo σε «κόκκινη ζώνη», τότε η Ceam προτείνει να «αποφεύγεται η φυσική παρουσία, ευνοώντας με δημιουργικότητα άλλους τρόπους συνάντησης» όπως οι εικονικές. Ταυτόχρονα, η καθολική Εκκλησία του Abruzzo και Molise παροτρύνει τους εφημερίους και τους πιστούς να «αναβιώνουν τη διακήρυξη και τη μαρτυρία του Ευαγγελίου, πηγή φωτός και ελπίδας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο δοκιμασίας, ασκώντας όσο το δυνατόν περισσότερη φιλανθρωπία που είναι το όμορφο και αξιόπιστο πρόσωπο του Κυρίου μέσα στην Εκκλησία».

Αδιαμφισβήτητη η υποστήριξη της προσευχής
Τέλος, μια ειδική προσευχή για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και για τα θύματα και τους ασθενείς με κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένου του καρδιναλίου Gualtiero Bassetti, προέδρου της Συνόδου των Επισκόπων της Ιταλίας, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου