Επισκοπή ανοίγει σούπερ μάρκετ για φτωχούς στο Βιετνάμ

Επισκοπή ανοίγει σούπερ μάρκετ για φτωχούς στο Βιετνάμ

bietnam.JPG 

Έχουμε αναφέρει, στο παρελθόν, ότι στο Βιετνάμ ζουν 7.000.000 χριστιανοί και ακμάζουν οι ιερατικές και μοναχικές κλήσεις. Όμως παραμένει μια φτωχή χώρα και, παρόλο που τα κρούσματα της πανδημίας είναι ελάχιστα (1500 και 35 νεκροί) οι οικονομικές επιπτώσεις είναι μεγάλες, ιδιαίτερα για τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού. Σε σημείο τέτοιο που ο Επίσκοπος του Can Tho, Σεβ/τατος Tri Bu`u Thien και ο κλήρος της περιοχής να αποφασίσουν να ανοίξουν δύο καταστήματα για “δωρεάν προμήθεια αγαθών” στις ενορίες Can Tac και Song Bac αντίστοιχα, με εθελοντική προσφορά προϊόντων και εργασίας. Κύριος σκοπός να βοηθηθούν οικογένειες σε ανάγκη, ορφανά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Περίπου 100 οικογένειες, ανά κατάστημα, έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν προϊόντα αξίας 3,6 ευρώ / μήνα. Ο,τι λαμβάνουν καταγράφεται σε ένα “βιβλιάριο” που τους έχει δοθεί, ώστε να γνωρίζουν το υπόλοιπό τους κάθε φορά. Οι κύριες ανάγκες είναι ζάχαρη, ρύζι, αλάτι, έτοιμη ψαρόσουπα και μαγειρικό λάδι.
Όπως τονίζει ο Ιεράρχης “ακολουθούμε τον Πάπα Φραγκίσκο που μας ζητά να έχουμε την κουλτούρα της φροντίδας του άλλου ως μέθοδο προώθησης της ειρήνης”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου