Επίσκεψη Του Νούντσιου Στον Π. Αντώνιο Φόνσο

Επίσκεψη Του Νούντσιου Στον  Π. Αντώνιο Φόνσο


Χθες το απόγευμα, Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, ο Αποστολικός Νούντσιος, ο οποίος και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί της Τήνου για συνεργασία με την Σύνοδο της Ιεραρχίας μας και να συμμετάσχει στη Συνάντηση της Ιεραρχίας με τους Εφημερίους μας στην Ελλάδα, επισκέφθηκε στο σπίτι του τον Κρόκο, τον συμπαθή  π. Αντώνιο Φόνσο.

Το σεβασμιότατο Νούντσιο συνόδευαν ο γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρας π. Μάξιμος, ο Πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας μας, Σεβασμιότατος Σεβαστιανός, ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος και ο π. Ριχάρδος.

Ήταν μια χειρονομία αγάπης και σεβασμού προς ένα ιερέας οποίος εργάστηκε στην Εκκλησία της Τήνου για πενήντα χρόνια και θυσιάστηκε για την Εκκλησία στην οποία και διέθεσε όλα τα χαρίσματά του και τις ανθρώπινες δυνάμεις του.

Τον τελευταίο καιρός αυτές οι δυνάμεις του έχουν εξασθενίσει και του έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις  και την ποιμαντική δραστηριότητα. Συνεχίζει όμως να δίνει μαρτυρία της αγάπης του για την Εκκλησία, υπομένοντας τον  σταυρό που φέρνει στους ώμους του αγόγγυστα.

Ο Αποστολικός Νούντσιος πρόσφερε στον π. Αντώνιο μία κορωνέττα για το ροδάριο την οποία και του είχε παραδώσει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πριν αποχαιρετίσουμε τον π. Αντώνιο, ο Αποστολικός Νούντσιος, τον οποίο χαρακτηρίζει μια εντυπωσιακή ταπεινότητα και απλότητα, όμοια με εκείνη του Πάπα Φραγκίσκο, που εκπροσωπεί,  ζήτησε από τον πατέρα Αντώνιο να τον ευλογήσει.

Εκείνος συγκινημένος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και στη νέα του αποστολή στην Αγγλία και του έσωσε την ιερατική του ευλογία.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου