Επίσκεψη του Καρδινάλιου π.Leonardo Sandri στο Ησυχαστήριο των Αδελφών του Ελέους

Επίσκεψη του Καρδινάλιου π.Leonardo Sandri στο Ησυχαστήριο των Αδελφών του Ελέους

Με την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, η επίσκεψη του Εκλαμπρότατου Καρδινάλιου π.Leonardo Sandri, στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος» πριν αναχωρήσει από τη Σύρο, λίγη ώρα αργότερα.
Τον Καρδινάλιο συνόδευαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα π.Savio Hon Tai Fai και ο Σεβ/τατος Επίσκοπος μας π.Πέτρος, ενώ τους υποδέχτηκαν εκεί ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας π.Νίκος Ρούσσος, η ηγουμένη της Μονής Αδ. Άννα Δούναβη, οι μοναχές καθώς και η Διευθύντρια του Ιδρύματος κ.Σπεράντζα Δουράτσου.
Μετά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, παρουσία και ηλικιωμένων που διαβιούν στο Ίδρυμα, ο Εκλαμπρότατος και οι Ιεράρχες, μαζί με την Ηγουμένη και τη Διευθύντρια, επισκέφτηκαν τους ηλικιωμένους στους δύο ορόφους του κτηρίου. Εκεί ο Καρδινάλιος π. Leonardo αλλά και οι Σεβασμιότατοι χαιρέτησαν τους ηλικιωμένους και το προσωπικό και έγιναν αποδέκτες εγκάρδιας αγάπης και ευχαριστιών για την επίσκεψή τους αυτή. Πολλές γιαγιάδες δάκρυσαν, καθώς οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας, και με τα βιώματα πίστης που έχουν μιας ολόκληρης ζωής, ξεχειλίζουν από σεβασμό προς το πρόσωπο των Ιεραρχών καθώς το άγγιγμα του χεριού, το χειροφίλημα και ένας καλός λόγος από εκείνους, είναι βάλσαμο που ανακουφίζει τους πόνους του σώματος και της ψυχής.
Μετά την επίσκεψή του αυτή, ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος, παρέμεινε για λίγη λεπτά στο προαύλιο της μονής απολαμβάνοντας τη γαλήνη και τη θάλασσα, πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο απ όπου αναχώρησε για Αθήνα.

Πηγή:  episkopisyrou.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου