Επίσκεψη της Γενικής Ηγουμένης

3

Επίσκεψη της Γενικής Ηγουμένης

Μεγάλη χαρά και τιμή αποτελεί η τετραήμερη επίσκεψη στην Εκκλησία της Τήνου της Γενικής Ηγουμένης του Μοναχικού Τάγματος των «Αδελφών των Δούλων του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας», Μητέρας María Corredentora, η οποία στην φωτογραφία ευρίσκεται στα δεξιά του Σεβασμιοτάτου,
Χθες Τρίτη 20 Οκτωβρίου, η Γενική Ηγουμένη, η οποία συνοδευόταν από την Έπαρχο του Μοναχικού Τάγματος για την περιοχή και της Ελλάδος, μητέρα María Virgen Blanca και την Ηγουμένη της μοναχικής κοινότητας της Τήνου μητέρα Μαρίας η οποία συνοδευόταν από την αδελφή Maria Sancti cordis της ίδιας μοναχικής κοινότητας.
Η συνάντηση έγινε σε ένα κλίμα αδελφικό και έγινε αμοιβαία ενημέρωση για την εδώ ζωή της κοινότητας των Αδελφών, αλλά και για την όλη ζωή του νέου αυτού Μοναχικού το οποίο ήδη αριθμεί 1500 Αδελφές που εργάζονται σε πολλές Χώρες του κόσμου.
Ο Σεβασμιότατος δε παρέλειψε να ευχαριστήσει την Γενική Ηγουμένη για τις τρεις αδελφές του αποτελούν την μοναχική κοινότητα του Τάγματος τους στην Τήνου και την ικανοποίηση του ιδίου αλλά και του Κλήρου και των πιστών της Εκκλησίας μας για την παρουσία και την εργασία των Αδελφών.
Η Εκκλησία μας δέχτηκε από τον Κύριο την παρουσία των δύο νέων μοναχικών ταγμάτων στην Τήνο, ενός ανδρικού και ενός γυναικείου σε μια στιγμή που δύο άλλες μοναχικές κοινότητες έκλεισαν δηλαδή των Ιησουϊτών Πατέρων και των Ουρσουλινών Μοναχών.
Η Γενική Ηγουμένη θα έχει την ευκαιρία τις ημέρες που θα παραμείνει στο νησί της Τήνου, να ενημερωθεί για την όλη δράση των Αδελφών αλλά και για την πνευματική και ποιμαντική ζωής της τοπικής μας Εκκλησίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου