“Επιείκεια για τους φυλακισμένους”

“Επιείκεια για τους φυλακισμένους”

“Υποβάλλω στη σκέψη των αρμοδίων Αρχών τη δυνατότητα, να κάνουν κατ' αυτό το Άγιο Έτος της Ευσπλαχνίας, μία πράξη επιείκειας,  προς εκείνους τους φυλακισμένους  που θα κριθούν ικανοί  να ευεργετηθούν από μία τέτοια πρόβλεψη”. Αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου των κρατουμένων που τελέστηκε χθες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Από το παράθυρο του Αποστολικού Οίκου εξ άλλου χθες το μεσημέρι, κατά την Κυριακάτικη προσευχή, ο Ποντίφικας έκανε μία  θερμή πρόσκληση “ προς χάρη της καλυτέρευσης των συνθηκών διαβίωσης  στις φυλακές, ώστε να γίνει πλήρως σεβαστή  η αξιοπρέπεια  των κρατουμένων”.
Ταυτόχρονα ζήτησε να  προβλέψουν  “για την ανάγκη μιας ποινικής δικαιοσύνης,  που να μην είναι αποκλειστικά ποινική, αλλά ανοικτή  στην ελπίδα και στην προοπτική  της επανένταξης του ένοχου στην κοινωνία”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου