ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥ

Τη Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου, μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης χαράς, εόρτασε με μεγάλη επισημότητα ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρα που βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου. Μαζί με τους ενορίτες παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν και μερικοί φιλέορτοι από τη Νάξο που ταξίδεψαν στην Πάρο για το σκοπό αυτό.

Ο Ναός, ο οποίος πριν από περίπου δύο δεκαετίες είχε αναστηλωθεί χάρη στις προσπάθειες του τότε Εφημερίου π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου, έλαμπε από καθαριότητα στο εσωτερικό του αφού η κυρία Αντζελίνα τον φροντίζει σαν να είναι το δεύτερο της σπίτι. Δυστυχώς όμως η καθαριότητα και η τάξη που τον διέκρινε εντός δεν υπήρχε εκτός. Πάσης φύσεως αντικείμενα, υλικά, σκουπίδια εκτείνονται σε όλος το μήκος του δρομίσκου που οδηγεί στον Άγιο Γεώργιο.

Πώς βρέθηκαν όλα αυτά εκεί δεν έχει σημασία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δρόμος είναι σχεδόν απροσπέλαστος και μάλλον δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Είναι συχνό φαινόμενο – ένα κοινό μυστικό – που και φορείς και κάτοικοι γνωρίζουν.

Ας είναι βοήθειά μας ο Άγιος Γεώργιος!!!

π.Γ.Π.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου